Nord Stream могли підірвати: газ з рф в Європу має тепер два шляхи - через Польщу або Україну

14:47 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

У вівторок морське управління Швеції повідомило, що воно попередило про два витоки на газопроводі Nord Stream 1, що належить Росії, у водах Швеції та Данії, незабаром після того, як було виявлено витік на сусідньому проекті Nord Stream 2.

Про це інформує Reuters, пише Dailylviv.com.

У вівторок морське управління Швеції повідомило, що воно попередило про два витоки на газопроводі Nord Stream 1, що належить Росії, у водах Швеції та Данії, незабаром після того, як було виявлено витік на сусідньому проекті Nord Stream 2 .

"На Nord Stream 1 є два витоки - один в економічній зоні Швеції та один в економічній зоні Данії. Вони дуже близькі один до одного", - сказав Reuters представник Шведської морської адміністрації (SMA).

Зазначається, що навколо зони витоків встановлені п'ятимильні заборонені зони для судноплавства.

Оператор «Північного потоку» Nord Stream AG  повідомив про руйнування, які відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", та мають "безпрецедентний характер". Компанія зазначає, що терміни відновлення роботи трубопроводів поки що оцінити неможливо.

Причиною руйнування на обох нитках трубопроводу «Пінічного потоку» могла стати цілеспрямована диверсія. Є інформація, що труби «Північного потоку» могли підірвати.

А це означає, що при тимчасовому відімкненні газопроводу «Північний потік» поставки газу з РФ в Німеччину і Центральну Європу будуть можливі тільки через Польщу або український трубопровід.

Європа буде готова до зими з 1 жовтня: російський газ замінить СПГ

Впав тиск у газогоні з росії в Німеччину

Шредер вийшов зі складу ради директорів Роснєфті

Джо Байден і Ангела Меркель зрадили Польщу та Україну: як у Мюнхені-1938 зрадили Чехословаччину

Кремлівського тирана треба ізолювати від грошей за продаж нафти і газу

Країни Балтії припинили імпорт російського газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів