У Львівській міській раді перенесли розгляд питання, яке занепокоїло містян

14:50 1 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Ігоря Зінкевича в інтернет-мережі «Facebook»

У ЛМР запевнили, що питання щодо надання «Львівспецкомунтрансу» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Шевченка, 327г сьогодні на пленарному засіданні не розглядатимуть.

Про це повідомили сьогодні, 1 грудня, в прес-службі Львівської міськради. Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак, ділянка, про яку йдеться, призначена для технологічних потреб комунального підприємства, яке тут має будівлю, а саме, залізний ангар.

Він також запевнив, що про розміщення сміттєспалювального чи сміттєсортувального заводу не йдеться, оскільки, за його словами, збудувати такий комплекс на земельній ділянці, площею 1600 м.кв. технічно неможливо. Сергій Бабак нагадав, що місто має намір купити земельну ділянку в межах області для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР зазначив: «На території «Сільмашу» є ділянка, яка не належить місту. Зайшов приватний бізнесмен, це його будівля. І я бачив і Інтернеті, що там начебто якась лінія побудована. Але це не тема «Львівспецкомунтрансу». Він має будівлю 1558 квадратних метрів. Це залізний ангар, який ще треба привести до ладу.

Сергій Бабак також пояснив: В чому була помилка? Коли почали відводити землю під цей ангар, заявили площу 10 га. Була така думка, щоб закріпити за комунальним підприємством навколишні землі, бо є випадки рейдерського захоплення землі. Земля відводиться, як передбачено законом, Земельним кодексом, Господарським кодексом. Власник будівлі має право відвести земельну ділянку в межах земельної ділянки і з запасом для обслуговування і експлуатації будівлі – це 1-1,5 метра по периметру. Ми говоримо, що це зробити доцільно, щоб у комунального підприємства було право на будівлю і на землю під будівлею».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також повідомив: «Оскільки зараз такий ажіотаж, що змішали приватну ділянку і цю ділянку, то правильно, що це питання зняли з розгляду. Пояснимо ще раз це питання на комісії, громадським організаціям, через ЗМІ. Зі свого досвіду скажу, що на 1600 квадратних метрів сміттєсортувального і сміттєспалювального заводу технічно бути не може».

Він також зазначив, що Львівська міська рада, незважаючи на намір ЛОДА оголосити конкурс на залучення інвестора для будівництва сміттєсортувального комплексу, реалізовуватиме власний проект з рекультивації існуючого полігону та будівництва нового сміттєпереробного комплексу.  

Сергій Бабак також повідомив: «Львівська обласна державна адміністрація знайшла три ділянки, на які оголошує конкурс на залучення інвесторів, які мають за інвестиційні кошти на визначених умовах побудувати там сміттєсортувальний завод. Але ми маємо розуміти, що скільки б не сортували, скільки б не переробляли, від 70% до 60% або до 50% все одно будуть захоронювати. Вони шукають інвестора. Конкурс буде тривати пів року. Потім має прийти інвестор. В залежності від того, що будуватиметься, то ще мине півтри-два роки, поки щось побудують».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також запевнив: «Ми йдемо паралельними шляхами. Побудують вони – ми готові долучатися на певних умовах до участі в цих проектах. Ми не можемо чекати, ми маємо йти паралельно, бо часу мало. Ми теж шукаємо земельну ділянку в межах області, наразі очікуємо пропозицій». 

Сергій Бабак також зазначив: Я хочу наголосити на двох речах: у нас є кредит – 75 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку, який дозволить нам провести рекультивацію полігону і побудувати новий. Але вже понад 10 місяців питання в Києві затримується з невідомих мені причин. Це кошти, які б дуже допомогли розв’язати проблему. Друге, якщо ми знаходимо земельну ділянку, ми готові за кошти міста, думаю, депутати підтримають, починати її впорядковувати, робити проект».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також повідомив: «Вчора були переговори з представниками французької компанії «Іджіс» – однієї з найпотужніших на ринку поводження з ТПВ в ЄС. Ми надали їм всю наявну в нас інформацію, вони високо оцінили якість проекту «Гірхімпрому» по рекультивації полігону, вони підтвердили, що це вірний підхід. Отримавши цю інформацію, у них є можливість звернутися до уряду Франції, де є окрема програма по фінансуванню, щоб отримати грант на підтримку проекту. І  тоді фірма «Іджіс» могла б за рахунок грантових коштів, тобто, для нас це буде безкоштовно, долучитись до цієї роботи».

Як інформував «ЩЛ», львів’яни протестували біля будівлі міськради мітингували проти смітників біля їхніх будинків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів