Львів вшанував День пам’яті жертв політичних репресій

16:25 19 травня 2024 р.

Фото до новини

Цей щорічний національний пам'ятний день в Україні припадає на третю неділю травня.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 19 травня, на площі Шашкевича відбулося покладання квітів до пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів та відбувся чин екуменічної панахиди. Під час панахиди згадували всіх, хто боровся і бореться за вільну та незалежну Україну. Участь у вшануванні взяв міський голова Львова Андрій Садовий.

«Люди творять режим чи систему. І від людей залежить, яка є система. Хоча, рано чи пізно, минають і режими і посади. І як важливо є залишитися людиною, бо потім треба жити зі своїми вчинками, зі своїм минулим.

Сьогодні маємо День пам’яті жертв політичних репресій, а також сьогодні є неділя жінок мироносиць. Тому в сьогоднішньому Євангелії ми споглядаємо вияв великої любові. Це любов, яка домінує над страхом і перемагає страх. Ми сьогодні звертаємо увагу на героїчний вчинок Йосифа з Ариматеї, який, маючи певну позицію у суспільстві, будучи членом певної системи, пішов до Пилата і попросив тіло Ісуса і визнав Ісуса своїм вчителем. Таким вчинком він дуже ризикував. Та попри все, він зробив людський вчинок милосердя. Він залишився людиною у тодішній системі.

Даруймо сьогодні жертвам різних репресій, різних режимів, нашу молитовну пам'ять. І нехай тут, біля цього пам’ятника, лине наша щира молитва за них», - звернувся до присутніх владика Володимир Груца (УГКЦ), який очолив панахиду.

Довідково.

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів