За кілька днів Польща отримає перші Bayraktar TB2

14:01 22 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Польща замовила 24 безпілотники, які можуть нести зброю.

По це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Згідно з заявою Міністерства національної оборони Польщі, армія має отримати перший комплект із турецькими безпілотними літальними апаратами Bayraktar TB2 до кінця жовтня. Польща замовила 24 безпілотники, що можуть нести зброю.

У комплект також входять мобільні станції управління, радари, симулятори та комплекти запчастин. Польські солдати пройдуть необхідні тренінги, аби навчитися управляти безпілотниками. Технології, необхідні для обслуговування обладнання, мають бути передані Польщі.

Bayraktar будуть передані 12-й базі безпілотних літальних апаратів у Мирославцю. У вересні перша група польських пілотів, операторів і представників технічного персоналу цього підрозділу пройшла навчання в турецькому навчальному центрі компанії-виробника.

Контракт був підписаний у травні 2021 року під час візиту до Туреччини президента Польщі Анджея Дуди у супроводі міністра національної оборони Маріуша Блащака. Очікується, що поставки завершаться в 2024 році.

Bayraktar TB2 закуповували в рамках гострої оперативної потреби, незалежно від програм і плану технічної модернізації Збройних сил Польщі. Опозиція звинувачувала владу в тому, що це була чергова закупівля без тендеру, без військових процедур і висновків від парламентського оборонного комітету та громадськості щодо вимог, яким має відповідати замовлена ​​техніка.

Міністерство національної оборони відповіло, що дотримується планів, а з іншого боку, гнучко реагує на те, що відбувається у сусідніх країнах та регіоні. Відомство запевнило, що надає пріоритет отриманню доступу до супутника, який дозволить повноцінно використовувати TB2.

Закупівля безпілотних пошуково-ударних комплексів є однією з програм плану військово-технічної модернізації на 2021-35 роки. Програма Gladius передбачає закупівлю безпілотників, здатних знищувати потужні броньовані цілі.

У четвер, 20 жовтня, Міністерство національної оборони оголосило про підписання договору про лізинг для Війська Польського безпілотного розвідувального комплексу MQ-9A REAPER до моменту придбання власних комплексів.

MQ-9A Reaper оснащений турбогвинтовим двигуном Honeywell TPE331-10, завдяки якому тривалість польоту дорівнює 27 годинам, а дальність — до 1800 кілометрів. Це американський безпілотник, який використовується переважно ВПС США та британськими Королівськими військово-повітряними силами. Ці БПЛА також використовують Франція, Іспанія та Італія.

Patriot уже захищають Підкарпатський регіон Польщі, через який іде військова допомога Україні

До Польщі доставляють перші танки Abrams, ракети Himars і літаки F-35

Військові маневри військ НАТО в Європі триватимуть до 27 травня

Перемога України у війні з Росією – це польський національний інтерес

Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів