Перемога України у війні з Росією – це польський національний інтерес

14:23 23 липня 2022 р.

Фото до новини

Польща передала Україні, зокрема, понад 200 танків Т-72 і самохідні гаубиці «Краб».

Очільник Генерального штабу Війська польського генерал Раймунд Анджейчак заявив, що перемога України у війні з Росією – це польський національний інтерес. При нагоді свого виступу в ефірі Польського радіо 24 він пояснив рішення передати Україні польську військову техніку. За його словами, це обґрунтуване стратегічно. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Моє солдатське серце, звісно, стікає кров’ю, що ми мусимо давати цю техніку українцям. Але, коли глянути стратегічно, можна вжити метафори, що сьогодні наша техніка виконує завдання завдяки героїзму українських солдатів (...). Це має вимір далекоглядного передбачання, що із загрозою треба боротися найраніше, як це можливо, і найдалі від Республіки Польща», – зазначив генерал Анджейчак.

Він також додав, що на місце переданої Україні військової техніки Польща здобуває нову. 

«Відкрито урядові програми стосовно фінансування, перебудови, зміцнення виробничого потенціалу в Польщі, імпорту від інших постачальників. Ця ситуація, мабуть, не має аналогів у минулому. Тому я глибоко вірю, що оперативні спроможності, передані українцям, якнайшвидше будуть замінені сучаснішими, які сповнюють усі натівські стандарти», – сказав очільник Генерального штабу.

Польща передала Україні, зокрема, понад 200 танків Т-72 і самохідні гаубиці «Краб». Українська армія також отримала зброю польського виробництва: переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun та штурмові гвинтівки Grot.

Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

Польща поставить в Україну ще три ескадрони гарматних гаубиць Krab

Російські війська намагатимуться захопити третину території України, - прем'єр-міністр Польщі

Польща готує для України нові гармати-гаубиці і старі танки

До Польщі на лікування прибули поранені українські бійці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів