Польща готує для України нові гармати-гаубиці і старі танки

14:32 14 липня 2022 р.

Фото до новини

Українці вміють ідеально використовують ту техніку, яку отримують, але їм потрібно ще більше, адже техніка дуже швидко зношується.

Голова Комітету з питань національної оборони Сейму Міхал Ях з партії Право і справедливість в інтерв’ю порталу wpolityce.pl зіслався на інформацію про те, що Польща має намір передати Україні танки PT-91 «Twardy» (модернізовані танки Т-72, які перебувають на озброєнні польських Сухопутних військ), а натомість отримати вживані танки Abrams з США або Leopard 2A4 німецького виробництва.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Міністрество (національної оборони, – ред.) над цим працює. Ми оновлюємо старі танки Т-72 зі своїх запасів, тому є шанс, що ми зможемо зміцнити Україну», – сказав політик в інтерв’ю порталу. Міхал Ях зазначив, що «як сказав президент Анджей Дуда, Німеччина зобов’язалася передати нам танки Leopard 2A4 і профінансувати модернізацію. Я думаю, що якщо запевнили президента, то, можливо, дотримають обіцянки. Хоча я повірю тоді, коли побачу», – сказав він.

«Українці хвалять танки Т-72 й дуже добре з ними знайомі. Танки дуже ефективні й, звісно, кращі за російські Т-62, які Росія видобуває з якихось глибоких запасів. Бойова й експлуатаційна цінність Т-72 значно вища, ніж у Т-62», – оцінив Міхал Ях.

Голова комітету з питань нацоборони Польщі сказав, що Україна замовила чергові польські гармати-гаубиці «Краб», які виробляють в Стальовій Волі. Міхал Ях також наголосив, що українці вміють ідеально використовують ту техніку, яку отримують, але їм потрібно ще більше, адже техніка дуже швидко зношується.

Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

Польща поставить в Україну ще три ескадрони гарматних гаубиць Krab

Польща поставила в Україну понад 200 танків

Зенітно-ракетні комплекси Piorun, боєприпаси, каски та бронежилети прибули з Польщі в Україну

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів