Польща поставила в Україну понад 200 танків

13:04 29 квітня 2022 р.

Фото до новини

Польща поставила в Україну понад 200 танків Т-72, ​​це достатньо для формування двох бригад. Разом із танками в Україну доставлено кілька десятків бойових машин піхоти.

Про це повідомляє «Польське радіо», пише Dailylviv.com.

Польща з початку війни в Україні, яку розв'язала Російська Федерація, підтримує свого сусіда у військовому відношенні, зазначив заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевич: «Посилаючись на повідомлення прем'єра Матеуша Моравецького щодо військової допомоги українській стороні, вона вже перевищила 7 мільярдів злотих (1,5 млрд євро)».

Серед зброї, що потрапила до України, самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика», а також ракетні системи залпового вогню «Град». Польща також передала ракети «повітря-повітря» для літаків МіГ-29 та Су-27.

Окрім важкої техніки, Польща поставила Україні безпілотники польського виробництва WB Electonics, які служать, зокрема, для розвідувальних дій. Самі українці вихваляються наявністю у них польських дронів Warmate, аналогічних американським Switchblade. З польського арсеналу для українців, які б'ються з Росією, доставлені переносні зенітно-ракетні комплекси «Перун», які вже мають на своєму рахунку, поки що не підтверджені офіційно, збиті російські вертольоти. Польща також передає Україні велику кількість боєприпасів.

Танки Т-72 передала Україні Чехія. Польща має майже 400 одиниць цієї військової техніки. Частину з них, за рішенням керівництва оборонного відомства, 2019 року було модернізовано, здебільшого з погляду вогневої потужності цих танків. Українській армії Польща передає насамперед танки, які не пройшли модернізацію.

Німеччина готує постачання Україні танків через Словенію за принципом кругового обміну

Українську військову техніку ремонтуватимуть у Чехії

США надають Україні важку артилерію: гаубиці і боєприпаси

Румунія передасть Україні партію летальної зброї

Україна одержить від США протикорабельні ракети

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів