Зенітно-ракетні комплекси Piorun, боєприпаси, каски та бронежилети прибули з Польщі в Україну

21:44 27 лютого 2022 р.

Фото до новини

Ще одна колона з боєприпасами з Польщі прибула до України, - повідомив у неділю вранці, 27 лютого, заступник голови Міністерства національної оборони Марцін Оцєпа. Польща постачає Україні боєприпаси і переносні зенітно-ракетні комплекси «Piorun», а також каски та бронежилети.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Наш наступний конвой, цього разу з боєприпасами, уже прибув в Україну», – написав Оцєпа у Facebook у неділю. Раніше про конвої для українців повідомляв очільник Міноборони Маріуш Блащак. Таку інформацію міністр виклав у соцмережах у п’ятницю. Він також наголосив, що «ми підтримуємо українців, ми солідарні та рішуче протидіємо російській агресії».

На початку лютого Маріуш Блащак повідомив, що уряд ухвалив постанову про допомогу Україні. «Ми надамо найсучасніше польське обладнання – переносні зенітно-ракетні комплекси "Piorun" та боєприпаси», – заявив він тоді.

У суботу голова Бюро національної безпеки Павел Сольох заявив, що Польща продовжить постачати в Україну боєприпаси «Piorun» і ручні зенітні комплекси, а також шоломи та бронежилети. Очільник БНБ також поінформував, що - «можливо» - транспорти зброї з інших європейських країн будуть спрямовані сухопутним шляхом в Україну через нашу територію.

Польща готує рятувальний потяг для постраждалих в Україні

Польща виступає за прийняття України до ЄС в експресрежимі

Перетин кордону з Польщею автомобілем: що вимагає польська сторона

Кожен російський солдат, який здасться українцям, отримує притулок на Заході, - ідея Бікше

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів