Польща готує рятувальний потяг для постраждалих в Україні

20:44 25 лютого 2022 р.

Фото до новини

Маршрут поїзда пролягатиме через Підкарпатське та Люблінське воєводства.

Міністр охорони здоров’я Польщі Адам Нєдзєльський повідомив про підготовку рятувального потяга для постраждалих в Україні. 

Керівник МОЗ написав у Twitter, що рятувальний потяг для близько 150 постраждалих майже готовий. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

На запитання про потяг люблінський воєвода Лех Спавка пояснив, що потяг буде використовуватися не для перевезення біженців, а для перевезення поранених з України до Польщі.

«Маршрут поїзда пролягатиме через Підкарпатське та Люблінське воєводства. Якщо подальше транспортування пораненого загрожує його життю та здоров’ю, то вже є призначені лікарні та бригади швидкої медичної допомоги, які заберуть таку людину з поїзда та нададуть необхідну медичну допомогу» – сказав воєвода.

Рятувальний потяг готують спільно Міністерство охорони здоров’я та медичні й військові служби. Деталі не розголошуються, оскільки це, так звана, конфіденційна інформація.

У прикордонній службі повідомили, що за останню добу, тобто 24 лютого, на кордоні з Україною офіцери перевірили загалом 38,2 тис. мандрівників. До Польщі в’їхали 29 тисяч осіб, а в Україну виїхали 9 тисяч 200 осіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів