Німеччина готує постачання Україні танків через Словенію за принципом кругового обміну

21:31 21 квітня 2022 р.

Фото до новини

Німеччина готує постачання Україні радянських танків T-72 через Словенію за принципом «кругового обміну». Федеральний уряд наразі виключає прямі поставки важкого озброєння в Україну. Це має працювати через партнера по НАТО - Словенію.

Про це інформує Der Tagesspiegel, пише Dailylviv.com.

Федеральний уряд готує круговий обмін для поставок в Україну важкого озброєння. За інформацією Німецького пресагентства у четвер, східний партнер по НАТО - Словенія має передати Україні велику кількість своїх основних бойових танків Т-72, ​​а натомість отримати від Німеччини бойову машину піхоти Marder та колісний бронеавтомобіль Fuchs. .

Система озброєння Т-72, ​​яка бере свій початок з радянських часів, вже використовується в українській армії і не потребує тривалої додаткової підготовки. За інформацією агентства dpa з урядових кіл, Словенія також запросила у Німеччини більш сучасне обладнання як компенсацію, зокрема німецький бойовий танк Leopard 2, колісний танк Boxer і бойову машину піхоти Puma, яку запровджує Бундесвер як наступника Marder, що його використовують уже 50 років.

«Бундесвер перебуває в ситуації, коли, на жаль, не може відмовитися від зброї, якщо хоче й надалі гарантувати національну оборону та оборону альянсу», – заявила міністерка оборони Крістін Ламбрехт (СДПН).

Ламбрехт підтвердила у четвер, що Німеччина навчатиме українських солдатів на Panzerhaubitze 2000 (гаубиця). 

За попередніми даними, Panzerhaubitze 2000 буде доставлено в Україну з Нідерландів. Німеччина не може цього зробити, тому що "Бундесвер не настільки оснащений", - сказав Ламбрехт, додавши: "Але там, де ми можемо забезпечити навчання, ми будемо проводити".

Українську військову техніку ремонтуватимуть у Чехії

Україна отримала з Чехії реактивні системи залпового вогню Vampire: як це працює (відео)

США надають Україні важку артилерію: гаубиці і боєприпаси

Румунія передасть Україні партію летальної зброї

Україна одержить від США протикорабельні ракети

 

Залужний просить у США озброєння і боєприпасів для стримування російського агресора

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів