Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

17:15 13 червня 2022 р.

Фото до новини

У Польщі 40 мільйонів поляків, готових зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину.

Про це заявив польський прем’єр-міністр Матуеш Моравєцький, пише Dailylviv.com.

У понеділок, 13 червня, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький взяв участь в офіційному відкритті стрільбища у шкільному комплексі №1 у польському місті Мишкув Сілезького воєводства.

Очільник польського уряду нагадав, зокрема, про те, що Кремль повинен знати, «якщо Росія коли-небудь подумає вторгнутися у Польщу».

«У Польщі 40 мільйонів поляків, готових зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину», – підкреслив прем’єр-міністр Польщі.

Під час свого виступу Матеуш Моравєцький зазначив, що війна в Україні нагадала нам про те, що свобода не дається раз і назавжди, і що ми також, як і попередні покоління, яким доводилося боротися за свободу зі зброєю в руках, повинні бути пильними.

«Ми повинні знати, що мирний час, можливо, на довші роки, довший період, минув. Це пов'язано з варварським, неспровокованим нападом Росії на Україну», – сказав очільник польського уряду.

Як зазначив Матеуш Моравєцький, Польща впродовж багатьох століть перебувала «у полоні Росії».

«Ми не хочемо цього поневолення знову. Ми відкидаємо їхній колоніалізм, їхній імперіалізм. Ми знаходимося у вільній країні та будемо боротися за нашу свободу», – заявив глава польського уряду.

Прем’єр-міністр Польщі звернув також увагу на те, що одним із елементів зміцнення оборони країни є посилення сили польської армії.

«Збільшення чисельності та озброєння армії. Проєктування нових видів зброї, її виробництво у Польщі, а також закупівля найсучаснішої зброї за кордоном», – зазначив очільник польського уряду.

На сході Польщі будуть американські танки

Польща поставить в Україну ще три ескадрони гарматних гаубиць Krab

Польща поставила в Україну понад 200 танків

Зенітно-ракетні комплекси Piorun, боєприпаси, каски та бронежилети прибули з Польщі в Україну

Російські війська намагатимуться захопити третину території України, - прем'єр-міністр Польщі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів