Складний марафон: Росія зазнає поразки, а Україна буде відбудована

21:18 7 травня 2022 р.

Фото до новини

За понад 70 днів не було важливішої теми, ніж війна в Україні, а її політичні й економічні наслідки мають вплив на всіх.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Ми беремо участь у страшенно складному марафоні, але у підсумку Росія зазнає поразки, а Україна буде відбудована. Україна залишиться суверенною», – заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький у подкасті, опублікованому у соцмережах. Прем'єр нагадав, що під час Конференції донорів для України було зібрано понад 6 мільярдів доларів.

В опублікованому у соцмережах подкасті прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький наголосив, що понад 70 днів не було важливішої теми, ніж війна в Україні, а її політичні та економічні наслідки мають вплив на всіх нас. 

«І хоча війна триває вже більше двох місяців, багатьом здається, що минуло більше двох років. У такій ситуації одним із найбільших ворогів є відчуття втоми, виснаження і навіть байдужості», - зазначив прем'єр Моравєцький.  

Саме про це він попередив учасників Конференції донорів для України, яка відбулася на Національному стадіоні у Варшаві. «Польща та Швеція організували захід, під час якого ми зібрали понад 6 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу Україні», – сказав прем’єр-міністр.

Матеуш Моравєцький зазначив, що, крім збору коштів для України, у Варшаві також відбулися важливі переговори з лідерами країн і представниками ділового світу.

«Під час кожної зустрічі я казав (...), що ми не повинні звикати до війни, що допомогу слід організовувати без зволікань», - додав прем’єр.

Організаторами Конференції донорів для України на Національному стадіоні у Варшаві були прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький і прем’єрка Швеції Маґдалена Андерссон. У цьому заході також взяли участь очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель. 

Росія вкрала літаки ЄС: депутати Європарламенту вимагають повернення

Зустріч послів країн ЄС у справі санкцій щодо Росії перенесено на 8 травня: немає одностайності

Москва закликала ЄС запровадити енергетичні санкції проти Росії

Вступ України в ЄС не розтягнеться на десятиріччя і п’ятирічки: все відбудеться швидше, - ОП (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів