Зустріч послів країн ЄС у справі санкцій щодо Росії перенесено на 8 травня: немає одностайності

21:09 7 травня 2022 р.

Фото до новини

Позиції послів країн Європейського Союзу стосовно ембарго на імпорт нафти з Росії досі не наблизилися. До неділі триватимуть неофіційні двосторонні консультації Європейської комісії та Франції з представниками держав-членів ЄС.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Зустріч послів країн Європейського Союзу в Брюсселі, на якій вони ухвалюють шостий пакет санкцій проти Росії, перенесено на неділю, 8 травня, вона має початися опівдні. Про це вирішила Франція, відповідальна за роботу Євроспільноти. Спочатку планувалося, що переговори послів відбудуться в суботу, 7 травня. Проте досі не досягнуто зближення їхніх позицій стосовно ембарго на імпорт нафти з Росії. До неділі триватимуть неофіційні двосторонні консультації Європейської комісії та Франції з представниками держав-членів ЄС.

Як повідомляє кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, спір стосується виключення з ембарго на імпорт російської нафти, яке має бути введене в дію протягом шести місяців. Польща вважає, що таких виключень зовсім не повинно бути і підтримує найсуворіші санкції стосовно Росії. Посол Польщі при ЄС Анджей Садось відзначив, що дискусії повинні стосуватися ефективності санкцій, а не індивідуальних егоїстичних інтересів з метою обмеження витрат, тому що ми всі несемо ці витрати. За його словами, справа в тому, щоб санкції можливо якнайшвидше зупинили війну.

Особливого ставлення вимагають Угорщина та Словаччина, а також Чехія. Згідно з найновішою пропозицією, Угорщина та Словаччина зможуть купувати російську нафту до кінця 2024, а Чехія – до середини 2024 року. Угорщина вже попередила, що вимагатиме довшого перехідного періоду.

США допомагатимуть Україні перемогти Росію, але уникатимуть війни між Москвою і НАТО

Складний марафон: Росія зазнає поразки, а Україна буде відбудована

Росія вкрала літаки ЄС: депутати Європарламенту вимагають повернення

Москва закликала ЄС запровадити енергетичні санкції проти Росії

Вступ України в ЄС не розтягнеться на десятиріччя і п’ятирічки: все відбудеться швидше, - ОП (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів