На сході Польщі будуть американські танки

13:27 15 липня 2021 р.

Фото до новини

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак сказав, що Польща буде третьою державою у світі, крім США і Австралії, яка матиме ці найсучасніші та перевірені танки.

«Завдяки танкам Abrams зросте безпека Польщі; ми будемо третьою державою у світі із цими найсучаснішими та перевіреними танками», – наголосив у середу міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Очільник Міністерства оборони Польщі спільно із віцепрем’єром, головою Комітету з питань національної безпеки та оборони Ярославом Качинським повідомив у середу про придбання Варшавою нових танків для польської армії. Польща придбає у США 250 танків M1A2 Abrams версії SEPv3.

Блащак наголосив у середу в ефірі телеканалу TVP, що купівля нових танків «дасть нам перевагу над можливим агресором». «Якщо до цього додати факт, що ці танки будуть розміщені на сході нашої країни, то зросте безпека нашої батьківщини», – додав він.

За словами міністра, танки Abrams «багато спалюють, але долають перешкоди, яких не можуть подолати інші танки». «Вони виступають краще, ніж „Леопарди” (німецький бойовий танк – ред.). Американці спроектували „Абрамс” як еквівалент російських танків T-14 „Армата”, лише з відкритих джерел ми можемо дізнатися, що у росіян є 20 таких танків, а у нас буде 250 (танків Abrams)», – сказав Блащак.

За його словами, нині тільки Сполучені Штати та Австралія мають танки «Абрамс». «Ми будемо третьою державою у світі, що матиме ці танки, вони є найсучаснішими, перевіреними танками для використання програмованих боєприпасів. Це боєприпаси майбутнього, що пристосовуються до цілі», – сказав Блащак.

250 танків M1A2 Abrams у найновішій версії SEPv3 мають бути розгорнуті на сході Польщі та стояти на озброєнні 18-ї Механізованої дивізії. Урядова програма їх придбання спільно із логістичним і навчальним пакетом становить понад 23 млрд злотих (понад 5 млрд євро).

Польща намагається отримати нові танки у межах програми «Вовк», що реалізується від 2017 року. Нові танки мають замінити найстаріші танки у збройних силах T-72, а також трохи новіші PT-91 Twardy. Очільник відомства оборони сповістив, що Військо польське буде оснащене танками M1A2 Abrams вже від наступного року. 

Польща має намір продавати Україні найкращі вакцини проти COVID-19. Крім Janssen

На польському боці кордону затримано українців з фальшивими сертифікатами вакцинації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів