На польському боці кордону затримано українців з фальшивими сертифікатами вакцинації

13:46 14 липня 2021 р.

Фото до новини

Цього року польські прикордонники вже виявили приблизно 500 підробок різних документів, поданих на перевірку в пунктах пропуску з Білоруссю та Україною в Люблінському воєводстві.

На прикордонному переході Гребенне, у вівторок, 13 липня, затримано п’ять українців, які намагалися в’їхати до Польщі з підробленими сертифікатами про щеплення проти COVID-19. Використання фальшивих документів може каратися штрафом або позбавленням волі на строк до 5 років.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

За повідомленням речника Надбужанського відділу Прикордонної служби РП лейтенанта Даріуша Cєніцького, під час детальної перевірки підтверджено, що сертифікати вакцинації були фальшивими.

Усі чоловіки були затримані, а в справі розпочато провадження щодо використання фальшивих документів при прикордонному контролі. Після завершення процесуальних дій подорожуючі також отримали адміністративні рішення про відмову у в’їзді до Польщі та їх повернули в Україну.

Речник додав, що . Використання неправдивих документів як автентичних, може каратися штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі від 3 місяців до 5 років.

Уряд вніс зміни до ковід-сертифікатів: визначено термін дії документу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів