До Польщі на лікування прибули поранені українські бійці

15:53 19 липня 2022 р.

Фото до новини

Тридцять двоє важко та легко поранених українських військових уночі спеціальним санітарним потягом доставили до польських лікарень.

Про це інформує Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Блажей Побожийрозповів, що військовослужбовці лікуватимуться у різних місцях, не лише у Варшаві, ними опікується Міністерство здоров’я. 

За його словами, створений у лютому спеціальний потяг, який раніше використовувався переважно для транспортування госпіталізованих людей з України до Польщі, уперше доставив військових, поранених на полі бою.

«Вчора пізно ввечері до Польщі вперше медичний поїзд привіз поранених бійців української армії, які були безпечно доставлені до польських лікарень. Вони лікуватимуться у різних місцях, не лише у Варшаві, і ними опікується наше Міністерство здоров’я», – сказав Побожий.

Раніше прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький запевнив, що Польща готова прийняти на лікування до десяти тисяч поранених військових. Польща також роками приймала на реабілітацію українських бійців. Перша група поранених воїнів пройшла курс реабілітації в провідних клініках Польщі восени 2014 року.

До лікарень Львова евакуювали понад дві тисячі важко поранених українців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів