До Львова прибув перший медичний дрон: що він може

10:56 5 травня 2022 р.

Фото до новини

До Львова прибув перший медичний дрон від Благодійного фонду США Revived Soldiers Ukraine, подарований компанією Draganfly (Канада-США). Він може перевозити медикаменти, наприклад інсулін, антибіотики, знеболюючі, до 16 кг ваги, і летіти до 1 години в один бік. Від канадців очікують ще на 2 пошуково-рятувальні БПЛА в подарунок.

Також фонд RSU закупив у  Draganfly партію з 10 дронів (5 медичних і 5 пошуково-рятувальних), вартістю 30 000 та 29 000 доларів кожен відповідно. Загальна вартість – 295 000 доларів США.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Ми закупили 10 дронів для того, щоб допомагати нашим медикам рятувати життя поранених бійців та цивільних громадян, - каже Ірина Ващук Дісіпіо, президентка БФ Revived Soldiers Ukraine. – Лікарські дрони порівняно більші за військові та оснащені ящиком для зберігання, який має можливість регулювання температури вантажу. Його можна розташовувати зверху – для полегшення доступу, або знизу – для швидких місій.  Закуплені нами медичні дрони допомагатимуть врятувати сотні життів, адже будуть доставляти необхідні медикаменти в гарячі точки України чи окуповані міста, в які неможливо дістатись».

Перерозподіл медичних дронів координуватиме Марія Берлінська, керівник Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка АТО/ООС та волонтерка.

«До мене звернулась Ірина Ващук Дісіпіо, адже знає, що аеророзвідка точно відправить дрони у потрібні точки, - каже Марія Берлінська. - Майбутнє за технологіями, і дрони – чудовий тому приклад. Це технологічне рішення, надійне та безпечне. Адже людина медичного вантажу може не донести, чи бути пораненою під час транспортування. Нині треба воювати технологіями, а не людьми».

До Львова привезли 15 поранених з Бахмута

До Львова уперше прибув новий евакуаційний медпотяг-шпиталь (фото)

МОЗ погодило перелік іноземних медиків, які працюватмуть у польовому госпіталі у Львові

У Львові відкривають польову лікарню, де працюватимуть американські лікарі та медсестри. Адреса

Зі Львова важкохворих дітей везуть до Польщі. Їх також прийматимуть медичні заклади Італії, Франції, Німеччини

Лікарня у Львові одержала машини швидкої медичної допомоги з Німеччини

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів