До Польщі доставляють перші танки Abrams, ракети Himars і літаки F-35

21:18 8 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Військо Польське має бути сильним і численним, а також добре озброєним, — заявив у суботу, 8 жовтня, в Цеханові міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Він повідомив, що незабаром до Польщі будуть доставлені перші танки Abrams, ракети Himars і літаки F-35.

У суботу, 8 жовтня, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак взяв участь у військовому пікніку в Цеханові. «Послання, яке я адресую вам, полягає в розбудові сильної польської армії, також і тут, у Цеханові», — наголосив Маріуш Блащак. Він додав, що Мазовецьке, Вармінсько-Мазурське та Підляське воєводства — це терени, де має бути присутня армія, «щоб Польща була безпечною».

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Маріуш Блащак повідомив, що до Цеханова буде направлено батальйон бронетанкових сил. «Це дуже важливий батальйон, тому що саме бронетехніка, оснащена сучасною зброєю, буде одним із головних бар’єрів, що перешкодять будь-якому вторгненню в  країну», — наголосив Блащак. За його словами, «вторгнення російських військ в будь-яку країну є воєнним злочином». «Українці це відчули», — сказав він.

Тому, як наголосив Маріуш Блащак, Військо Польське повинно бути сильним і численним, а також добре озброєним. «Танки Abrams — найсучасніші в світі. Наші танкісти вже опановують навички користування цими танками», — пояснив він. За словами міністра національної оборони, перші танки будуть доставлені до Польщі наступного року, а наступні постачатимуться послідовно — загалом у Польщі буде 366 танків Abrams.

Маріуш Блащак додав, що незабаром до Польщі будуть доставлені також ракети Himars. «В Україні вони чудово працюють. Дальність пострілу ракети до 300 км», — сказав міністр національної оборони. За словами очільника міноборони Польщі, щоб зброя була ефективною, потрібні солдати. Відповідно, він закликав молодь вступати до Війська Польського, а старших — проходити навчання.   

Під час п’ятигодинного військового пікніка мешканці Цеханова та туристи могли спостерігати за показовими виступами з рукопашного бою, військової муштри та пройти курс з надання домедичної допомоги.  

Пікнік у Цеханові став ще одним заходом у рамках ініціативи Міністерства національної оборони «Сучасна армія. Безпечна Батьківщина» — зустрічей, організованих у жовтні в містах Польщі, де будуть створюватися нові військові частини або куди буде доставлено щойно закуплену військову техніку

Військові маневри військ НАТО в Європі триватимуть до 27 травня

Перемога України у війні з Росією – це польський національний інтерес

Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

Польща поставить в Україну ще три ескадрони гарматних гаубиць Krab

Російські війська намагатимуться захопити третину території України, - прем'єр-міністр Польщі

Польща готує для України нові гармати-гаубиці і старі танки

До Польщі на лікування прибули поранені українські бійці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів