Польща хоче компенсацій від Німеччини за Другу світову війну

20:33 14 вересня 2022 р.

Фото до новини

Сейм Польщі ухвалив постанову про репарації від Німеччини за Другу світову війну.

За таку резолюцію проголосували 418 депутатів, четверо були проти, 15 утрималися. Про це повідомлено на сайті сейму РП, пише Dailylviv.com.

У проєкті резолюції депутатів від «Права і Справедливості» Сейм закликає уряд Німеччини однозначно взяти на себе політичну, історичну, правову та фінансову відповідальність за наслідки, завдані Республіці Польща внаслідок розв’язування Другої світової війни німецьким Третім рейхом. 

Водночас наголошувалося, що Польща ніколи не отримувала жодної компенсації за особисті та матеріальні збитки, завдані Німеччиною, і не відмовлялася від цих претензій.

Депутати нагадали, що 1 вересня була оприлюднена доповідь, в якій оцінено втрати, завдані внаслідок німецької агресії в 1939-1945 роках. Як зазначили, цей документ «є відправною точкою для ведення відповідних двосторонніх переговорів, які мають увінчатися відповідною реакцією Уряду ФРН, що відповідає вимогам справедливості та правди».

Окрім цього, сейм Республіки Польща також констатував, що "Польща досі не отримала належної фінансової компенсації та компенсації за завдані матеріальні та нематеріальні збитки польською державою під час Другої світової війни внаслідок агресії Соціалістичного Союзу Радянських Республік. Ці збитки потребують ідентифікації та представлення необхідної оцінки, яка буде підставою для вжиття відповідних заходів проти Російської Федерації. – написали депутати. Сейм нагадав, що радянська окупація «привела не лише до страждань, спричинених репресіями і депортаціями багатьох тисяч до Сибіру, ​​але й до масових убивств польських громадян – геноциду, в тому числі Катинського розстрілу».

СРСР разом з Німеччиною взяли участь у брутальному поділі Польщі

Польща назвала підпалювачів Другої світової війни – Німеччину і СРСР

Про наміри путіна попереджала не тільки Польща

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів