СРСР разом з Німеччиною взяли участь у брутальному поділі Польщі

12:02 15 червня 2020 р.

Фото до новини

Заяви президента Російської Федерації Владіміра Путіна щодо причин Другої світової війни викликають світову критику.

Як повідомив прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков, Владімір Путін завершив свою статтю, присвячену Другій світовій війні. Про це пише сьогоднішня «Rzeczpospolita». Наприкінці минулого року президент Росії висловився на тему політики ІІ Польської республіки напередодні та в момент вибуху війни. Путін, зокрема, заявив, що Польське військо взяло участь у поділі Чехословаччини, а совєтські війська увійшли у Польщу 17 вересня 1939 року тому, що польський уряд «втратив контроль над збройними силами». 

 

Текст статті Путіна поки що не опубліковано. За словами Дмітрія Пєскова, рішення про те, чи виголосити свою статтю під час параду перемоги, чи надрукувати її в ЗМІ, прийматиме Владімір Путін. Нагадаємо, парад перемоги, який мав відбутися на Червоній площі 9 травня, перенесено на 24 червня.
Наприкінці минулого року президент Росії анонсував написання статті, яка «буде опиратися на архівних матеріалах». Нагадаємо, торік Владімір Путін кілька разів висловлювався про обставини вибуху Другої світової війни. Путін заявляв, що Польща взяла участь у поділі Чехословаччини, захоплюючи у 1938 році Заольжжя. У своїх виступах Путін теж заявляв, що Польща співпрацювала із нацистами, а польського посла в ІІІ Рейху Юзефа Ліпського назвав «сволотою та антисемітською свинею». На ці слова відреагував польський Сейм — у прийнятій декларації нижня палата польського парламенту засудила «провокативні та неправдиві заяви найвищих представників російської влади, які намагаються обтяжити Польщу виною за вибух Другої світової війни». У заяві сказано, що до вибуху Другої світової війни призвела політика двох тоталітарних імперій — гітлерівської Німеччини та Совєтського Союзу.

Заяви Владіміра Путіна скритикувала теж посолка США у Польщі Джорджетт Мосбахер. «Дорогий президенте Путін. Гітлер і Сталін домовилися, щоби почати Другу світову війну. Це факт. Польща була жертвою цього страшного конфлікту», - написала дипломатка у Твіттері.

Посол Німеччини у Польщі Рольф Нікель теж піддав критиці заяви Путіна. «Позиція федерального уряду є однозначною: Пакт Молотова-Ріббентропа служив підготовці до злочинного вторгнення гітлерівської Німеччини до Польщі. СРСР разом з Німеччиною взяли участь у брутальному поділі Польщі», - написав німецький посол у Твіттері.

Про це повідомило Польське радіо

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів