Про наміри путіна попереджала не тільки Польща

12:17 14 вересня 2022 р.

Фото до новини

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила у Європарламенті в середу на «уроці», який ЄС має від війни в Україні.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Європейці продемонстрували мужність зробити те, що потрібно було зробити. Наш Європейський Союз у цілому впорався із завданням. Як тільки російські війська перетнули кордони України, наша відповідь була солідарною. Ми можемо цим пишатися. (…) Якщо ми проявимо необхідну мужність і солідарність, путін зазнає поразки, а Україна та Європа переможуть», — сказала вона під час дебатів про стан Європейського Союзу в Європарламенті в Страсбурзі в середу.

«Ми маємо урок з цієї війни; необхідно було прислухатися до голосів всередині ЄС, у Польщі, країнах Балтії та по всій Центральній та Східній Європі; вони роками твердили нам, що путін не зупиниться», — додала Урсула фон дер Ляєн.

«Західні санкції, накладені на Росію, мають реальний вплив на неї і будуть збережені», — наголосила президентка Єврокомісії, пообіцявши, що солідарність Європейського Союзу з Україною буде «непохитною».

«Фінансовий сектор Росії підтримується при житті», — сказала вона, додавши, що майже тисяча транснаціональних компаній покинули країну.

«Російські військові забирають мікросхеми з посудомийних машин і холодильників для ремонту військової техніки, тому що в них закінчилися напівпровідники. Російська промисловість розпадається», — зазначила вона.

Урсула фон дер Ляєн теж підкреслила, що зараз не час для пом'якшення позиції ЄС щодо Росії.

Очільниця Єврокомісії також повідомила, що в середу збирається до Києва на переговори з президентом України. Фон дер Ляєн заявила, що працюватиме над тим, щоб Україна отримала доступ до єдиного ринку ЄС. Вона запевнила у подальшій фінансовій підтримці України. Серед іншого, вона згадала про пожертвування 100 мільйонів євро на відбудову українських шкіл.

Спеціальним гостем голови Єврокомісії під час дебатів є дружина президента України Олена Зеленська.

Щороку у вересні президентка Європейської комісії приїжджає до Європейського парламенту, щоб обговорити з депутатами Європарламенту діяльність Комісії за минулий рік і плани на майбутнє. Ця зустріч називається «Дебати про стан Європейського Союзу».

Президент назвав площу звільнених територій, на яких тривають стабілізаційні заходи

Президент доручив прикордонній службі забезпечити охорону держкордону на звільнених територіях

Третина країн ЄС уже не видає туристичні візи росіянам. Перелік

Армія рф, призначена для оборони Москви і контрударів по НАТО, зазнала значних втрат

Україна продовжить наступ: якої зброї треба від США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів