Україна продовжить наступ: якої зброї треба від США

00:10 13 вересня 2022 р.

Фото до новини

Київ попросив у Вашингтона 29 видів систем озброєння і боєприпасів. Зокрема, у списку є ракети великої дальності ATACMS.

До переліку вимог України для "наступальних операцій" входять 29 видів систем озброєння і боєприпасів. Серед них танки, безпілотники, артилерійські системи, більше протикорабельних ракет "Гарпун" і 2000 ракет для HIMARS.

Зазначається, що запити України надійшли, коли українські війська розбили російських окупантів у Харківській області.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, пише Dailylviv.com. WSJ ознайомилося з документом, який Україна скерувала до Конгресу США. У ньому перелічені десятки типів озброєнь, які, за словами уряду Києва, знадобляться для продовження наступу 2023 року.

Серед них армійська тактична ракетна система або ATACMS, дальність якої може сягати 300 км. Однак адміністрація президента США Джо Байдена поки що відмовилася надати цю систему через побоювання, що Україна може використати її для удару по території Росії і розпалити ширший конфлікт із Заходом.

ATACMS залежно від модифікації здатні вражати цілі з відстані від 165 до 300 км. Це клас ракет "земля-земля", вони не тільки далекобійні, але й високоточні. Для їх запуску потрібні пускові установки М142 HIMARS і M270 MLRS, які вже є в Україні.

Минулого тижня Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних сил України, і Михайло Забродський, депутат українського парламенту і старший військовий офіцер, написали в стратегічній заяві, що ракети великої дальності дадуть Києву значну перевагу в його контрнаступі. Росія має крилаті ракети великої дальності, які значно перевершують системи на українському озброєнні, заявили вони.

«Єдиний спосіб кардинально змінити стратегічну обстановку – це, безперечно, проведення Збройними Силами України кількох поспіль, а в ідеалі – одночасних контратак протягом кампанії 2023 року», – написали генерали.

Потужні вибухи в Таганрозі Ростовської області

Севастопольська бригада морпіхів рф втратила 85% бійців на Херсонському напрямку

Збиття 9-ти крилатих ракет Калібр: як це було - ЗСУ оприлюднили відео

Росіяни бояться, що Україна одержить згоду США на ракетну відплату у Криму

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів