Великобританія ініціює надання ракет Harpoons для захисту Одеси

13:22 3 квітня 2022 р.

Фото до новини

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав не чекати на активні дії Росії на узбережжі Одеси і негайно забезпечити Україну протикорабельними ракетами.

Про це повідомляє The Times, пише Dailylviv.com. Борис Джонсон хоче "запобігти наступу російських військових на Одесу, так само, як британські протитанкові ракети використовувалися, щоб завадити Путіну захопити Київ". Про це він сказав міністрам.

Британські гранатомети NLAW допомогли Україні зупинити російський наступ під Києвом, вважає Джонсон, а тепер ворожі російські  війська зосереджують атаку на півдні.

За даними The Times, президент України Володимир Зеленський звертався до західних країн з проханням надати протикорабельні ракети. Зокрема, йдеться про Harpoons, які використовуються британським королівським флотом.

"У той час, як деякі союзники, враховуючи Америку, Німеччину та Францію, хочуть дочекатися активних дій Росії, перш ніж надавати більш смертоносну летальну допомогу, Джонсон ясно дав зрозуміти, що вона має бути надана негайно", - пише The Times.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорили оборонну підтримку і післявоєнні гарантії безпеки для України. Велика Британія заявила про готовність стати гарантом безпеки України.

Удари по Одесі в об'єкти критичної інфраструктури

Великобританія за повний відхід російських військ з території України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів