Ярослав Качинський сказав, що має Захід зробити для України

22:52 21 червня 2022 р.

Фото до новини

Лідер партії Право і справедливість Ярослав Качинський звернувся до США та інших західних країн з проханням постачати Україні важке далекобійне озброєння.

Лідер ПіС Ярослав Качинський оцінив у вівторок в ефірі TVP, що боротьба України викликає найбільше захоплення і є ефективною, але також, як підкреслив, Україні потрібні поставки важкої зброї.

«Також потрібно пояснити (...), що ми маємо робити все, і наш уряд робить все – і тут прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький відіграє дуже велику і позитивну роль – щоб переконати західні країни у всіх питаннях, пов’язаних з наданням допомоги Україні, але передусім у цьому сьогодні можна сказати найважливіше і найнагальніше: має бути доставлена важка далекобійна зброя і точна далекобійна артилерія», – сказав Качинський. Це, на його думку, може виявитися визначальним для перебігу війни.

«Якщо українці це отримають, вони, безперечно, захистяться в повному сенсі цього слова. Якщо ні, то це дійсно може бути дуже поганим ходом подій, який фактично стане тією ескалацією, якої Захід все ще хоче уникнути», - сказав Ярослав Качинський.

Чільник політик партії ПіС попередив, що якщо росіяни знову почнуть рухатися, вони завдадуть удар по Харкові, і якщо фронт на Донбасі прорветься, буде ескалація і велика, страшна поразка Заходу.

«Я сподіваюся — і я також закликаю Захід, перш за все Сполучені Штати, але не лише США, а й інші країни, які сьогодні стримані, ніби трохи налякані, діяти з повною рішучістю, щоб — так би мовити – Святий Дух зійшов на них, щоб вони приймали сміливі та мудрі рішення», – сказав Ярослав Качинський.

Миротворча місія НАТО має зупинити Путіна

Польща розглядає чорні сценарії і зміцнюватиме кордон з Білоруссю

Гібридна війна проти Польщі вже триває, а війна із залученням воєнних дій малоймовірна, - Качинський

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів