Польща розглядає чорні сценарії і зміцнюватиме кордон з Білоруссю

15:16 4 червня 2022 р.

Фото до новини

Міграційна криза на кордоні з Білоруссю була прелюдією до агресії РФ, заявив віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський під час з'їзду партії «Право та справедливість».

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Ярослав Качинський під час з’їзду партії «Право і справедливість» заявив, що Польща готова зміцнювати східний кордон. Очільник «Права і справедливості» додав, що ні в кого в польському уряді не було сумнівів, що міграційна криза на кордоні з Білоруссю – це лише прелюдія до нинішньої агресії з боку Росії.

«Якщо потрібно буде будувати інші стіни вздовж наших кордонів – ми цього не хочемо – але при плануванні політики безпеки треба розглядати чорні сценарії, то ми готові до цього. Якщо потрібно буде зміцнювати огорожу, що вже встановлена, то ми також будемо це робити. Нехай ніхто не сумнівається, ми будемо захищати Польщу», - сказав Ярослав Качинський.

Ярослав Качинський додав, що всі рішення щодо посилення кордону з Білоруссю, включаючи будівництво стіни, були прийняті в червні 2021 року. Він додав, що після подій у Литві, яка вже боролася з міграційною кризою, стало зрозуміло, що чекає Польщу.

Гібридна війна проти Польщі вже триває, а війна із залученням воєнних дій малоймовірна, - Качинський

Польща збудує стіну на кордоні з Білоруссю: колючий дріт не зупиняє мігрантів

Польща скерувала до державного кордону 1000 солдатів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів