Польща скерувала до державного кордону 1000 солдатів

13:18 18 серпня 2021 р.

Фото до новини

Вже тиждень Прикордонну службу підтримує 1000 солдатів польської армії, - заявив у вівторок, 17 серпня, заступник голови Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Мацєй Вонсік, посилаючись на ситуацію на польсько-білоруському кордоні.

У вівторок, 17 серпня, Урядовий інформаційний центр заявив, що лише у серпні цього року 1935 осіб намагалися незаконно перетнути польсько-білоруський кордон. Із них прикордонники не дозволи 1175 особам спробувати перетнути кордон, а 760 іноземців були затримані та поміщені у закритих центрах. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

У вівторок Рада міністрів ухвалила проєкт поправки до Закону про іноземців та акт про надання захисту іноземцям на території Республіки Польща, підготовлений Міністерством внутрішніх справ та адміністрації. Метою змін - як зазначено в Урядовому інформаційному центрі - є адаптація правил до поточної міграційної ситуації на зовнішньому кордоні ЄС.

В останні місяці на кордонах Білорусі з ЄС різко зросла кількість нелегальних мігрантів з Іраку, Сирії, Афганістану та інших країн. Більшість людей потрапили до Литви, яка звинуватила Білорусь в організації незаконного потоку іммігрантів на її територію у рамках «гібридної війни».

Після того, як Литва ухвалила законодавство, що дозволяє прикордонним органам відправляти мігрантів назад до Білорусі, їх групи перенаправили до кордонів із Латвією та Польщею.

Латвія також вирішила повертати іммігрантів і запровадила надзвичайний стан на кордоні. Голова Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський запевнив минулого тижня, що ситуація на кордоні з Білоруссю є під контролем, і що держава готова до будь-якого сценарію розвитку ситуації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів