Головний опозиціонер Польщі про російське ембарго

17:24 2 серпня 2014 р.

Фото до новини

Ярослав Качинський заявив, що він не жалкує, що їздив до Києва, підтримуючи українську революцію

Головний польський опозиціонер, керівник партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський звинувачує уряд в тому, що він погано боронить інтереси польських садівників. Він, зокрема, заявив, що аби отримати від Європейського Союзу відшкодування для аграріїв, які потерпіли від російського ембарго, необхідно рішуче домагатися своїх прав.
Відповідаючи на одне з питань, Качинський заявив, що він не жалкує, що їздив до Києва, підтримуючи українську революцію. Кілька днів тому міністр сільського господарства Польщі Марек Савицький натякав, - якщо Качинський їздив на Майдан, то нехай він тепер знайде покупців польських яблук. Голова "Права і справедливості" сказав, що Савицький повинен зайнятися тим, чим він повинен займатися:

- Замість різного роду зухвалих виступів, нехай пан Савицький займеться польським сільським господарством. Я ще на початку літа писав про це у листі до прем’єр-міністра Дональда Туска, у аграрному секторі дуже складна ситуація. Але Європейський Союз для того й існує, щоб у такого роду ситуаціях, якимось чином виплачувати компенсації, - каже Ярослав Качинський.

Нагадаємо, що з 1 серпня почало діяти ембарго та ввезення польських фруктів та овочів до Росії. З цієї причини міністр сільського господарства Польщі почав переговори з Європейською Комісією на тему компенсацій для польських аграріїв, які постраждали від російського ембарго.


Про це повідомив Володимир Прядко для Польського радіо в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів