Україна усвідомлює загрозу на Волинському і Поліському напрямках

09:17 1 червня 2022 р.

Фото до новини

Білоруські військовики декларують посилення охорони ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Сьогодні вранці Генштаб Збройних Сил України повідомив, пише Dailylviv.com, про те, що, як це було й раніше, на Волинському і Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Тривають заходи з перевірки бойової готовності визначених з’єднань і військових частин.

Учора секретар РНБО України Олексій Данілов заявив у ЗМІ, що Україна пильно стежить за білоруським напрямком та усвідомлює загрозу з того боку: "Лише бій може показати підготовку наших Збройних сил і чи зможе Україна тримати оборону на цьому напрямку".

Тим часом медіа повідомляють про те, що у Білорусі зараз активно розконсервовують військову техніку радянських зразків для того, щоб нібито передати її російській стороні.

Мінськ уже четвертий місяць публічно всіляко приховує свою участь у російській агресії в Україні. Учора нелегітимний президент Білорусі Лукашенко нагородив працівників комітету держбезпеки Білорусі за... буцімто визволення водіїв-громадян РБ з території України. При цьому він заявив, що два білоруси були вбиті в Україні, хоча насправді вони загинули під час ракетних ударів російської армії по Україні з території Білорусі.

За інформацією, яку одержав Білоруський гаюн, є ймовірність того, що військові з російської приватної військової компанії намагаються влаштувати провокації на прикордонних територіях між Білоруссю і Україною з боку Білорусі.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів