Усі, хто віддасть наказ про вторгнення військ Білорусі в Україну, постануть перед трибуналом

16:45 22 березня 2022 р.

Фото до новини

Усі, хто виконає цей злочинний наказ, відповідатимуть перед законом.

Фактична переможиця попередніх президентських виборів у Білорусі, у якої Олександр Лукашенко брутально вкрав перемогу, Світлана Тихановська зробила політичну заяву щодо майбутнього вторгнення білоруських військ в Україну. Про це вона повідомила у телеграм каналі, пише Dailylviv.com.

«Нам надходить інформація про можливе вторгнення військ Білорусі в Україну, і тому я звертаюся до білоруських військовослужбовців.

Я заявляю:

1. Олександр Лукашенко вже здійснив державну зраду, надавши територію Білорусі для російської агресії проти України. Ця агресія суперечить національним інтересам Білорусі та є злочином, а також прямо суперечить Конституції Республіки Білорусь. Він і всі посадові особи, які сприяють агресії, неминуче постануть перед судом і понесуть покарання за державну зраду, а у разі вторгнення в Україну – і за військові злочини.

2. Вторгнення білоруської армії до України – це крок із незворотними наслідками. Він стане ганебною плямою на відносинах з українським народом і ще більше ізолює білорусів від зовнішнього світу – аж до залізної завіси, за якою Білорусь не розглядатимуть як самостійну державу, а життя в країні прийде до злиднів.

3. Усі, хто віддасть наказ про вторгнення військ Білорусі в Україну, незалежно від посади та військового звання, постануть перед трибуналом.

4. Усі, хто виконає цей злочинний наказ, відповідатимуть перед законом.

5. Військовослужбовці та будь-які посадові особи, які відмовилися виконувати злочинні накази, звільняються від відповідальності за невиконання таких наказів. Право не виконувати наперед злочинні накази гарантовано Законом. Зафіксувати свою незгоду з наказом можна прямою дією – склавши зброю.

6. Військовослужбовці, посадові особи та громадяни Білорусі, які будь-якими доступними способами запобігли виконанню злочинних наказів, звільняються від відповідальності.

7. Військовослужбовці, які залишили поле бою або здалися в полон в Україні, звільняються від відповідальності.

Наказ ввести війська в Україну – це не лише наказ відправити на вірну смерть військовослужбовців нашої країни, а й наказ усім нам, білорусам, відмовитися від незалежності та свого майбутнього».

БУДЬТЕ ВЫ ПРОКЛЯТЫ, ТВАРИ!!! – реакція голови Держприкордонслужби на підтримку Білоруссю російського вторгнення 

Білоруські війська можуть прориватися в Україну вздовж польсько-українського кордону

У Білорусь перекинули морську піхоту з Владивостока і Петропавловська-Камчатського

Білоруси виїжджають за кордон, щоб не воювати з Україною

Росіяни забирають кров білорусів

Лікарні і морги у Гомелі та Мозирі переповнені російськими військовими, - ЗМІ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів