Настав хороший час для нападу Лукашенки на Україну, але лише для того, щоб спровокувати повстання проти нього, - генерал

00:13 22 березня 2022 р.

Фото до новини

Колишній командувач Сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак наголосив, що білоруси «тільки на це і чекають»

Генерал Вальдемар Скшипчак вважає, що коли Аляксандр Лукашенка віддасть наказ білоруській армії включитися у війну рф проти України і вишле в Україну білоруське військо, то білоруси піднімуть повстання проти самопроголошеного президента.

У розмові для видання «Gazeta Pomorska» колишній командувач Сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак наголосив, що білоруси «тільки на це і чекають», інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

На переконання генерала, потрібно бути готовим до удару по лінії Берестя-Луцьк-Львів, але Скшипчак переконаний, що Збройні сили України до цього готові. Генерал зазначив, що це не призведе до прориву у війні.

«Військовий потенціал білорусів не вражає, - вважає генерал. - Вони мають дивізію, солдати якої не мотивовані воювати проти українців. Росіяни є ворогами як українців, так і білорусів, які ненавидять росіян, тому я б не покладав великих надій на потенційний напад білорусі на українців. Це не зробить перелому у війні. Перелом відбудеться лише тоді, коли Лукашенко здасться, а після такої війни він це обов’язково зробить».

Як пояснив військовий експерт, «нападаючи на Україну, Лукашенка ввійде у стан війни з цією країною. Тож Україна, навіть маючи невеликі сили, зможе перенести військові дії, читайте: повстання проти Лукашенка, на Білорусь. А звичайні білоруси цього тільки й чекають. Перед війною Лукашенка міг розраховувати на підтримку Путіна, який швидко відправив би військовий контингент із підтримкою, як свого часу направив до Казахстану дві повітряно-десантні дивізії. У нинішній ситуації після чотирьох тижнів війни російські підрозділи побиті. У цій ситуації Лукашенці ніхто нічим не допоможе. Тому я кажу — вибачте мене, — що настав хороший час для нападу Лукашенки на Україну, але лише для того, щоб Україна перекинула військові дії на Білорусь і спровокувала повстання проти Лукашенки, яке неодмінно завершиться успіхом».

БУДЬТЕ ВЫ ПРОКЛЯТЫ, ТВАРИ!!! – реакція голови Держприкордонслужби на підтримку Білоруссю російського вторгнення

Лукашенко зателефонував Зеленському: українська делегація зустрінеться з російською в районі 

Білоруські війська можуть прориватися в Україну вздовж польсько-українського кордону

У Білорусь перекинули морську піхоту з Владивостока і Петропавловська-Камчатського

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів