Білорусь розгортає сили спецоперацій на кордоні з Україною

17:35 10 травня 2022 р.

Фото до новини

Білорусь розгортає сили спецоперацій на кордоні з Україною, нібито задля протидії можливим загрозам. Там заявили про необхідність термінової "перевірки" двох районів територіальної оборони.

Про це повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил, перший заступник міністра оборони Білорусі Віктор Гулевич, повідомляє Белта, пише Dailylviv.com. 

За його словами, до кордонів висуваються батальйонні тактичні групи, а також підрозділи протиповітряної оборони, ракетних військ та артилерії.

Усі ці заходи в Міноборони Білорусі виправдали нібито зростанням військової загрози з боку України та країн НАТО.

"Створене угруповання за останні шість місяців зросло більш ніж удвічі як у кількісному, так і якісному відношенні. З'явилися в акваторіях Середземного та Балтійського морів угруповання, що несуть крилаті ракети морського повітряного базування, збільшено авіаційне угруповання в Польщі та країнах Балтії. Все це свідчить про наростання загрози для Республіки Білорусь", – заявив Гулевич.

Він також зазначив, що на території Східної та Південно-Східної Європи проводиться низка навчань, у тому числі "Захисник Європи", на якому передбачається задіяти до 20 тис. осіб та велику кількість техніки.

"Виходячи з цього, у Збройних Силах Білорусі вироблено комплекс заходів, спрямованих на протидію можливим загрозам. У рамках другого етапу перевірки сил негайного реагування на Західний та Північно-Західний операційні напрямки висунуто батальйонні тактичні групи. Для їх посилення висуваються підрозділи протиповітряної оборони, ракетних військ і артилерії, які забезпечуватимуть їхнє бойове функціонування, - заявив Віктор Гулевич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів