Росія і Білорусь цілий рік проводитимуть військові навчання

18:07 4 лютого 2022 р.

Фото до новини

РФ та Білорусь проведуть понад 20 спільних військових навчань у 2022 році.

Велике угруповання військ Збройних сил Білорусі буде перекинуто на територію Росії в рамках стратегічних навчань "Схід-2022", заявив у четвер у Мінську міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Про це повідомляють російські медіа, пише Dailylviv.com.

"Те, що стосується наших навчань: у нас попереду цього року понад 20 заходів. І якщо на цих навчаннях ("Союзна рішучість-2022") ми зі Сходу перекидали війська сюди, до західних кордонів Співдружності, то навчання "Схід-2022" , вони будуть на сході. І за вашим рішенням міністерство оборони, Збройні сили Білорусії братимуть участь у цих навчаннях - велике угруповання. Тепер вони мають на 10 тисяч кілометрів перебратися туди", - сказав Шойгу під час зустрічі з лідером правлячого в Білорусі режиму Олександром Лукашенком.

Він також наголосив на важливості та своєчасності створення спільних російсько-білоруських навчальних центрів.

"Навчальні центри - ідея, яку було озвучено вами і підтримано нашим президентом, - ми її реалізували. Сьогодні спільний навчальний центр створено, я тут акцентую увагу, бо основна ідея була, щоб це був спільний центр. Щоб разом літали, разом охороняли повітряний простір", - сказав російський міністр.

За його словами, головне завдання полягає в тому, щоб система протиповітряної оборони, яка створена в рамках Співдружності, "могла відпрацьовувати фактично щодня свої навички і показувати свою ефективність, у тому числі й тим, кому це треба показувати".

ЄС не хоче російського вторгнення до Білорусі

Росія може відрізати Україну від Заходу, вдаривши з Білорусі вздовж кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною

Наступного тижня Україна отримає першу партію оборонного озброєння з Польщі

Польща збільшить армію у 2,27 разу - через Росію і Білорусь

Незаконних мігрантів із сусідньої Білорусі зустрінуть прикордонники, військовослужбовці і поліційні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів