Військові маневри військ НАТО в Європі триватимуть до 27 травня

16:51 1 травня 2022 р.

Фото до новини

Починаються навчання Defender Europe і Swift Response з участю польських військових.

У військових навчаннях Defender Europe 2022 та Swift Response 2022, які розпочинаються у неділю, візьмуть участь 18 тисяч солдатів з понад 20 країн світу, зокрема з Польщі. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

У Польщі вишколи проходитимуть 7 тисяч солдатів, у навчаннях візьмуть участь 3 тисячі одиниць техніки.

Заступник речника головнокомандувача Збройними силами Польщі підполковник Марсель Подгородецький повідомив, що у навчаннях Defender Europe 2022 на терені Польщі, окрім польських солдатів, візьмуть участь сили США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великобританії. Навчання відбуватимуться на полігонах у Дравсько-Поморському, Бемово-Піскє та Жаґані.

Польщу, як одну з приймаючих країн, представлятимуть солдати, серед інших, 10-ї бронекавалерійської бригади, 17-ї механізованої бригади, 6-ї повітряно-десантної бригади та 5-го полку хімічного захисту. У навчаннях також візьмуть участь літаки F-16 та Су-22 та вертольоти Мі-24, а також Війська територіальної оборони.

«Під час навчань буде перевірено здатність солдатів до взаємодії у межах спільної бойової операції. Серед іншого, будуть відпрацьовані тактичні епізоди, такі як переміщення на великі відстані з подоланням водних перешкод. Бійці подолають дві перешкоди. По-перше, Віслу, а потім річку Нарев», - сказав Марсель Подгородецький.

Defender Europe — це міжнародні циклічні навчання, організовані Збройними силами США, спрямовані на формування готовності та співпраці між союзниками США та НАТО. Підполковник Марсель Подгородецький зазначив, що навчання проводяться регулярно і не пов’язані з нинішньою міжнародною ситуацією. «І навчання Defender Europe, і навчання Swift Response належать до серії циклічних оборонних тренувань. Вони не спрямовані проти жодної країни і не пов'язані з геополітичною ситуацією в регіоні», - зазначає військовий. Країни-учасниці навчань почали планувати їх у 2021 році.

У зв’язку з навчаннями військові звертаються до поляків із закликом не публікувати інформацію та фотографії, які показують пересування військ та їх розташування, дати та час проїзду військових колон, дані про вильоти та посадки військових літаків. Будь-яка непродумана діяльність у мережі може мати негативні наслідки для системи безпеки та оборони.

Військові маневри триватимуть до 27 травня.

На американських військових об'єктах у Німеччині розпочали підготовку українських бійців

НАТО розпочинає масштабні військові навчання

Десятки танків, тисячі військовослужбовців: Британія оголосила про масштабні військові навчання на кордоні з росією

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів