На американських військових об'єктах у Німеччині розпочали підготовку українських бійців

00:01 30 квітня 2022 р.

Фото до новини

США розпочали додаткову підготовку українських бійців на американських військових об'єктах у Німеччині. Навчають їх користуванню радарними системи та бронетехнікою.

Про це повідомляє CNN з посиланням на Міністерство оборони США, пише Dailylviv.com.

"Ці навчання ґрунтуються на початковій артилерійській підготовці, яку українські війська вже пройшли в інших місцях, а також включають підготовку за радарними системами та бронетехнікою, про яку нещодавно було оголошено в рамках пакетів допомоги у сфері безпеки", - заявив прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

За словами Кірбі, Німеччина є однією з трьох місць, які США використовують для навчання українських військових за межами України. Інші ж країни він не став розкривати.

Також він зауважив, що основну частину тренувань проводить Національна гвардія Флориди, яка навчала українців до російського вторгення 24 лютого.

"Недавнє возз'єднання цих військовослужбовців Національної гвардії Флориди з їхніми українськими колегами, як нам сказали, було емоційною зустріччю, враховуючи ті міцні зв'язки, які утворилися, коли вони жили та працювали разом до тимчасового розставання у лютому", - додав Кірбі.

Американці почнуть навчання українських військових найближчими днями

Україні дають зі США дрони-камікадзе Switchblades, яких росармія ще не бачила

Десятки танків, тисячі військовослужбовців: Британія оголосила про масштабні військові навчання на кордоні з росією

Військові навчання у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів