Антипутінська коаліція: США пропонують усім країнам-союзникам допомагати збройним силам України

17:30 25 квітня 2022 р.

Фото до новини

Йдеться не про гарантії безпеки Україні, а про їхню фактичну військову міць її Збройних Сил.

Пентагон запросив 40 країн-союзників на зустріч у Німеччині, заплановану на вівторок, щоб обговорити довгострокові потреби України в галузі безпеки у контексті війни, розв'язаної Росією, повідомляє AFP. Про це інформує The Epoch Times, пише Dailylviv.com.

Міністри оборони і високопоставлені генерали з 20 країн, що входять і не входять до НАТО, вже ухвалили запрошення міністра оборони США Ллойда Остіна зустрітися на американській базі Рамштайн на заході Німеччини, повідомив у п'ятницю прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

Чиновник пояснив, що зустріч дозволить обговорити питання щодо допомоги, яку партнери України могли б запропонувати для зміцнення її військової сили після закінчення війни.

Одна з цілей, яку Ллойд Остін хотів би досягти під час цієї зустрічі, є «відкриття дискусій між країнами-однодумцями про довгострокові відносини в галузі оборони, які необхідні Україні».

«Йдеться головним чином про модернізацію і про те, щоб їхні збройні сили залишалися сильними і здатними діяти в майбутньому. Йдеться не про гарантії безпеки, а про їхню фактичну військову позицію», — додав представник оборонного відомства США.

США координували постачання військового обладнання, особливо боєприпасів, для допомоги українській армії приблизно з 30 країн.

Подальша допомога розглядатиметься поряд з інвентаризацією промислового потенціалу в країнах-партнерах, щоб визначити, як виробники зброї можуть продовжувати допомагати Україні, пояснив Джон Кірбі.

НАТО має відрядити війська в Західну Україну, - генерал Брідлав

Понад 50 українців закінчують навчання з використання важкої артилерії США

Американські дипломати повертаються з Польщі до Львова. США призначають нового посла в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів