Десятки танків, тисячі військовослужбовців: Британія оголосила про масштабні військові навчання на кордоні з росією

14:29 29 квітня 2022 р.

Фото до новини

Близько 8000 військовослужбовців британської армії візьмуть участь навчаннях у Східній Європі з боротьби з російською агресією. Це - один з найбільших вишколів з часів холодної війни.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на Міноборони Великої Британії, пише Dailylviv.com.

Цього літа десятки танків будуть розгорнуті в країнах від Фінляндії до Північної Македонії, а до них приєднаються десятки тисяч військовослужбовців НАТО та Альянсу об’єднаних експедиційних сил, до якого входять Фінляндія та Швеція.

У Міністерстві оборони заявили, що ця акція була давно спланована і згодом посилена у відповідь на вторгнення росії в Україну наприкінці лютого.

Командувач польовою армією генерал-лейтенант Ральф Вуддісс сказав: «Великобританія робить значний внесок у захист Європи та стримування російської агресії. Серія навчань британської армії є базовою. Масштаби розгортання в поєднанні з професіоналізмом, підготовкою та спритністю британської армії стримають агресію в таких масштабах, яких не було в Європі в цьому столітті».

Війська королівських гусарських війські будуть залучені до складу бронетанкової бригади у Фінляндії, яка має 830-мильний сухопутний кордон з Росією. Навчання разом із американськими військами також проходять у Польщі.

Повідомлення про те, що Великобританія проведе широкомасштабні навчання в Європі, з’явилося після того, як Владімір Путін оголосив про перспективу атак на західні цілі, попередивши про «блискавичну» відповідь, якщо країни втрутяться в Україну.

Операція під назвою «Вправа Їжак» розпочнеться в травні та залучить британські війська, які навчатимуться на кордоні Естонії та Латвії разом із 18 000 військовослужбовців НАТО, включаючи французькі та данські сили.

Великобританія за повний відхід російських військ з території України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів