Захист неба: Великобританія планує поставити Україні високошвидкісні зенітні ракети

20:08 9 березня 2022 р.

Фото до новини

Британія планує постачати Україні зенітні ракети, щоб допомогти їй захистити небо від російського вторгнення, заявив міністр оборони Бен Воллес, підкресливши, що ця технологія підпадає під визначення оборонної зброї.

Про це інформує Reuter, пише Dailylviv.com.

«Вкрай важливо... щоб Україна зберегла свою здатність літати та придушувати російські повітряні напади», – сказав Воллес депутатам.

«У відповідь на українські запити уряд прийняв рішення розглянути питання пожертви високошвидкісних переносних зенітних ракет STARStreak. Ми віримо, що ця система залишиться в рамках визначення оборонної зброї, але дозволить українським силам краще захищати своє небо».

Воллес сказав, що рішення було прийнято в принципі щодо поставок систем, і уряд працює над тим, як доставити їх в Україну та навчити українські збройні сили використовувати їх.

Поставка стане значним кроком у підтримці Великобританією України. Наразі Україна високо оцінила внесок Великої Британії в тпоставці тисячі протитанкових ракет, які допомогли уповільнити просування Росії на Київ.

Як член військового альянсу НАТО, Велика Британія відхилила прохання України запровадити заборонену для польотів зону над країною. Британія каже, що це може означати, що сили НАТО збивають російські літаки, що призведе до значної ескалації конфлікту.

Військові літаки доставили в Україну з Великої Британії нові протитанкові засоби (відео)

Великобританія назвала країни, які є ціллю Росії після України

У Львові сів ще один військовий Boeing з Великобританії (відео)

За Україну воюватиме син радниці прем'єр-міністра Великобританії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів