Україні дають зі США дрони-камікадзе Switchblades, яких росармія ще не бачила

21:51 31 березня 2022 р.

Фото до новини

Новий пакет оборонної допомоги США Україні включає так звані "дрони-камікадзе" Switchblades.

Про це повідомила заступниця очільника Пентагону Селест Волландер під час свідчень в Комітеті Палати представників із збройних сил США у середу. Таку інформацію подає Голос Америки, пише Dailylviv.com.

"Ми чітко почули від українців те, що ці системи необхідні, - заявила Волландер. - Ми надади 100 дронів Switchblades, які мають бути доставлені в нещодавньому пакеті".

"Ми почули українців і серйозно до цього ставимось", - додала посадовиця.

Такі "дрони-камікадзе" обладнані вибухівкою і здатні вражати цілі супротивника. Згідно з повідомленнями, українські Збройні сили захоплювали відповідні дрони, які використовує РФ, пише видання Interesting Engineering. Українські ж військові використовують дрони в основному для спостереження, але поставки Switchblades змінять цю ситуацію, зазначають у виданні. На відміну від російських "дронів-камікадзе", Switchblades обладнаний сенсором і дозволяє більш прицільно визначати цілі супротивника, йдеться в публікації.

Відповідаючи на питання конгресменів про те, яке обладнання потрібне Україні, щоб відкинути російські війська зі своєї території, генерал Тед Волтерс, командувач Європейського командування США, назвав протиброньову, протитанкову зброю, ракети "земля-повітря".

"Ракети земля-повітря дуже важливі, вони були ефективні в цій кампанії і підозрюю, що вони залишаться ефективними", - додав він. ​

Під час слухань Волландер також прокоментувала питання поставки Україні систем протиповітряної оборони С-300. Коментар прозвучав у відповідь на запитання конгресмена Майка Роджерса щодо того, чому так багато часу забирає те, щоб забезпечити потреби Словаччини, яка зголосилась надати системи протиповітряної оборони С-300 за умови, якщо її потреби в обороні буде забезпечено.

"Ми працюємо зі Словаччиною, щоб визначити вимоги і потреби для цієї країни", - заявила Волландер.

"Водночас ми працюємо з країнами, які мають старі радянські системи, а також запчастини та різні компоненти цієї системи і готові надіслати це до України. Ми працюємо не лише над вирішенням цієї пропозиції, але і над тим, щоб надати українцям те, чого вони потребують прямо зараз", - додала Селест Волландер.

Звернення президента США Джо Байдена про допомогу США Україні (наживо)

Російські війська вже випустили по Україні майже тисячу ракет, - Зеленський

США нададуть Україні 800 систем ППО, 9 тис протитанкових комплексів, безпілотники

Уже в дорозі: НАТО скерував в Україну зенітно-ракетні комплекси

США розміщують у Європі додаткову дивізію ракетної артилерії з ракетами HIMARS

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів