США розміщують у Європі додаткову дивізію ракетної артилерії з ракетами HIMARS

14:01 16 березня 2022 р.

Фото до новини

Армія США вирішила розмістити в Європі додаткову дивізію ракетної артилерії з ракетами HIMARS. Як і танкові підрозділи, дивізія використовує техніку, що зберігається в Європі як частина армійського запасу - Army Prepositioned Stock.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Ще в лютому 2022 року Збройні сили Сполучених Штатів вирішили розмістити в Європі понад 7 тис. солдатів під командуванням Сил швидкого реагування НАТО. Серед них є бронетанкова бригада, яка вже перебуває в Німеччині, а також підрозділи підтримки, зокрема ракетної артилерії.

Мова йде про один з батальйонів 18-ї бригади польової артилерії. Цей підрозділ дислокується в одній з головних військових баз армії США під назвою Форт-Бреґ і він призначений для підтримки 18-го повітряно-десантного корпусу, тобто тактичного з'єднання, до складу якого входять, зокрема, 82-а повітряно-десантна дивізія. Як відомо, одна з бригад 82-ї дивізії разом з елементами забезпечення дислокується в Польщі.

Варто зазначити, що американцям довелося перекинути в Європу лише солдатів артилерійської дивізії, адже техніку – як і у випадку з танковою бригадою – вони отримали зі складу на континенті. Вони вже провели польову підготовку і незабаром будуть повністю готові підтримувати діяльність НАТО.

Ви надто божевільні для нас: Північна Корея відмовила Путіну в допомозі

Польща запропонувала ввести миротворців в Україну

Президент США схвалив надання Україні 13,6 млрд доларів допомоги

Головна мета вторгнення Росії – це повне знищення українського народу, - дослідження

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів