Patriot уже захищають Підкарпатський регіон Польщі, через який іде військова допомога Україні

11:32 14 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Американські зенітно-ракетні комплекси Patriot складатимуть частину польської програми впровадження системи протиповітряної оборони «Вісла» Patriot.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com

У п’ятницю, 14 жовтня, у Торуні відбудуться випробування пускових установок, які Польща замовила в уряду США. Через війну в Україні впровадження системи було прискорене, що неодноразово обговорювалося представниками польської влади з адміністрацією США.

За випробуванням системи Patriot спостерігатимуть президент Анджей Дуда та віце-прем’єр-міністр, міністр національної оборони Маріуш Блащак. Обидва політики вели переговори про придбання цієї системи. Під час п’ятничного показу у Військовому навчальному центрі Навчального центру артилерії та озброєння в Торуні обох політиків ознайомлять із процесом впровадження системи протиповітряної оборони «Вісла», одним із найважливіших елементів якої є американські установки зенітної та протиракетної оборони Patriot. Дві такі батареї вже знаходяться у Польщі у межах посилення східного флангу НАТО.

Рішення з цього приводу прийняли США і відправили до Польщі дві батареї з Німеччини. Пускові установки захищають стратегічні об'єкти в Підкарпатському регіоні, де присутні як солдати США і перелоковують військову допомогу Україні, яка бореться з Росією.

На початку жовтня в один із зенітних полків надійшов зенітний комплекс «Малий Нарев». Це комплекс малої дальності, створений за британською технологією, з зенітно-повітряними модульними ракетами загального призначення CAMM і пусковими установками. «Нарев» разом із комплексами Patriot створить розгалужену систему протиповітряної оборони Польщі. Це дозволить захистити важливі військові об’єкти та частини від ворожих літаків, гелікоптерів, безпілотників і крилатих ракет.

До Польщі доставляють перші танки Abrams, ракети Himars і літаки F-35

Військові маневри військ НАТО в Європі триватимуть до 27 травня

Перемога України у війні з Росією – це польський національний інтерес

Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів