Протиракетний щит України створять комплексами IRIS-T SLM, NASAMS, MIM-104 Patriot

00:30 4 липня 2022 р.

Фото до новини

Сучасні комплекси допоможуть ЗСУ не просто в рази збільшити ефективність протиракетної боротьби, але й зрушити дисбаланс у повітрі.

Начальник зенітних ракетних військ бригадний генерал Борис Генов констатує, що для того, щоб дійсно ефективно прикрити українські міста від бомбардувань і ракетних ударів, потрібні сучасні системи протиракетної оборони, про передачу яких вже не перший місяць тривають перемовини з лідерами західних країн. Про це повідомила агенція АрміяІнформ, пише Dailylviv.com

-...Збити високошвидкісну ракету, навіть застарілу, надзвичайно важко. А призначених для цього протиракетних комплексів у нас на озброєнні просто немає. Ми докладаємо дуже багато зусиль, аби знищувати цілі, але стовідсоткового результату гарантувати не можемо. Рашисти мають дані про нашу місцевість, використовують річища річок, долини, маневрують… Противник здебільшого використовує ракети, які важко назвати високоточними, однак від цього зовсім не простіше. Адже через похибку є велика ймовірність ураження цивільних об’єктів.

Борис Генов запевняє, що сучасніші комплекси допоможуть не просто в рази збільшити ефективність протиракетної боротьби, а й зрушити дисбаланс у повітрі. Тож хоч це і недешеве задоволення — це одна з головних компонент національної безпеки.

— Настав час правильно розставляти пріоритети. Один із головних для України — створення сучасного протиракетного щита. Тож проводимо роботу з партнерами для отримання таких комплексів, як IRIS-T SLM, NASAMS. Не відкидаємо можливість отримання MIM-104 Patriot. Комплекси, що ми їх чекаємо від партнерів, технологічно відповідають розвитку авіації, що був досить стрімким. Переконаний: ми в максимально короткі терміни їх опануємо, інтегруємо з уже наявними системами та почнемо використовувати. У сучасних системах людський чинник зведений до мінімуму, вони автоматичні або напівавтоматичні. Серед переваг — висока швидкість ракет, велика дальність, прокачана система наведення.

І хоча нині фахівцям не до святкувань, генерал привітав підлеглих з Днем зенітних ракетних військ. Побажав традиційно миру та перемог, запевнивши всіх українців: «Переможемо! У будь-якому разі, із західним озброєнням чи без! Проте з NASAMS усе ж швидше…». А вони вже в дорозі!

Стало відомо, хто знищив 14 крилатих ракет, націлених на Львівщину

Повітряна тривога у багатьох областях України

ЗСУ завдали більше 30 ударів по російській військовій базі в Мелітополі, - мер (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів