Стало відомо, хто знищив 14 крилатих ракет, націлених на Львівщину

22:32 3 липня 2022 р.

Фото до новини

14 крилатих ракет націлених на Львівщину, знищив зенітний ракетний підрозділ підполковника Михайла Мироненка.

Про це інформує Арміяinform, пише Dailylviv.com.

На озброєнні дивізіону – зенітні ракетні комплекси, які здатні знищувати цілі на відстані до 75 кілометрів і на висоті до 27 кілометрів.

- Це колективна зброя. Багато військовослужбовців, кожен на своєму місці, працюють одночасно, аби ціль була знищена, — зазначає Михайло Мироненко. - У мене в підрозділі компетентні й сильні бійці протиповітряної оборони. Від 2014 року ми знали, хто може загрожувати нам і серйозно до цього готувалися. Навчалися протистояти противнику, який переважає нас за чисельністю та озброєнням, - зазначив підполковник.

Крилата ракета — одна з найскладніших повітряних цілей. Вона рухається на гранично малій висоті, огинаючи рельєф місцевості. Це дуже ускладнює її виявлення. Саме такими ракетами ворог завдає ударів по Львівщині й саме їх знищує підрозділ Михайла Мироненка.

Як зазначив командир Михайло Мироненко, 24 лютого підрозділ був на бойовому посту.

- За декілька днів до широкомасштабного вторгнення вже діяли так, ніби ворог може завдати удар будь-якої миті – змінювали позиції, маневрували та робили усе, аби загарбники не могли виявити нашого місця знаходження. Росіяни були впевнені, що знищать наші засоби протиповітряної оборони у перший день повномасштабного вторгнення. Але ми вистояли й боремося далі.

- Перші дві крилаті ракети ми збили 13 березня, коли росіяни завдали масованого удару по Львівщині, - розповідає командир. - Це неймовірне відчуття - бачити й розуміти, що щойно наш колектив переміг у протиповітряному бою, що нам вдалося захистити від удару важливі об’єкти, врятувати життя людей, - згадує Мироненко.

За його словами, протиповітряний бій – надзвичайно швидкоплинний. Вирішальне значення мають секунди, миті. Крилата ракета перебуває в зоні ураження комплексу дуже нетривалий час, інколи менше хвилини. За цей час підрозділ має виявити ціль, захопити її і знищити.

Протиракетний щит України створять комплексами IRIS-T SLM, NASAMS, MIM-104 Patriot

Штурмовики і бомбардувальники ЗСУ завдали 10 авіаційних ударів на Луганському напрямку

ЗСУ завдали більше 30 ударів по російській військовій базі в Мелітополі, - мер (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів