США передадуть Україні системи ППО, які охороняють Білий дім і Капітолій, - ЗМІ

13:29 27 червня 2022 р.

Фото до новини

Вашингтон має намір передати Києву сучасні системи протиповітряної оборони середньої та великої дальності, повідомила низка ЗМІ. Найімовірніше, Україна отримає ЗРК NASAMS.

Цього тижня Сполучені Штати Америки оголосять передачу Україні сучасних систем протиповітряної оборони (ППО) середньої та великої дальності.

Про це повідомив у ніч на понеділок, 27 червня, телеканал CNN з посиланням на джерела. Згодом подібну інформацію так само з посиланням на неназваних співрозмовників поширили інформагенції Reuters і AP, інформує Німецька хвиля, пише Dailylviv.com.

У відповідь на запит Києва Вашингтон також анонсує передачу додаткової військової допомоги, до якої увійдуть артилерійські боєприпаси та радари.

Раніше Україна попросила поставити їй систему протиракетної оборони NASAMS, але українським військовим необхідно пройти вишкіл для роботи з нею, додає джерело CNN. За даними AP, йдеться саме про розроблені Норвегією у співпраці з американськими компаніями системи ППО NASAMS.

Довідка

Система NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) є системою ППО середнього радіуса дії. Вважається однією з найсучасніших та найнадійніших у світі. Саме ЗРК NASAMS використовуються в США для захисту стратегічно важливого повітряного простору навколо Білого дому та Капітолію в столиці Вашингтоні, нагадує AP.

Системи ППО IRIS-T SLM збиватимуть літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони

Системи ППО від США будуть в Україні найближчими днями – Данілов

США нададуть Україні 800 систем ППО, 9 тис протитанкових комплексів, безпілотники

США оприлюднили повний список зброї та іншої допомоги, яку надали Україні

США дають утричі менше, аніж просила Україна, але найбільше від часів Плану Маршалла

США розміщують у Європі додаткову дивізію ракетної артилерії з ракетами HIMARS

Сполучені Штати розглядають можливість відправки в Україну більш досконалої зброї

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів