США дадуть Україні досконаліші ракетні системи і підтримуватимуть її до закінчення війни

20:15 1 червня 2022 р.

Фото до новини

Сполучені Штати у середу оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який передбачатиме надання додаткових сучасних озброєнь, зокрема більш досконалих ракетних систем.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який перебуває з візитом у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу, пише Dailylviv.com.

«Сьогодні вранці президент Джо Байден оголосив про новий значний пакет допомоги в галузі безпеки, щоб озброїти Україну додатковими можливостями й передовим озброєнням - саме тим, що їм потрібно для захисту країни від російської агресії», - сказав він, зазначивши, що йдеться про «більш досконалі ракетні системи, аби вони могли вражати ключові цілі на полі бою в Україні з великих відстаней».

За його словами, США діють швидко, щоб Україна мала можливість відбити агресію росії і зайняти якомога сильнішу позицію за столом переговорів.

До забезпечення України залучені всі союзники США з НАТО, підкреслив держсекретар.

Він зазначив, що російський уряд і його поплічники зазнають серйозних наслідків через безпрецедентні санкції, експортний контроль і дипломатичний тиск.

Блінкен підкреслив, що війна проти України об’єднала НАТО й призвела до посилення захисту самих членів Альянсу. «Вони розглядають те, що відбувається в Україні, як пряме посягання на основи їхнього власного миру і безпеки. Ось чому ми продовжуватимемо підтримувати демократичну, незалежну, суверенну Україну, аж поки ця жахлива війна не закінчиться», - наголосив він.

Держсекретар США повідомив, що черговий транш американської допомоги вартуватиме 700 млн доларів.

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

США таки нададуть Україні ракетні системи залпового вогню MLRS, - експосол США

США підтримуватимуть Україну аж до її перемоги над Росією, - Пелосі

Швидке постачання зі США: озброєння і спорядження (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів