США передають Україні реактивні системи залпового вогню

13:05 28 травня 2022 р.

Фото до новини

США схвалили передання Україні реактивних систем залпового вогню. Також США планують включити до наступного пакету озброєнь для України реактивні системи залпового вогню HIMARS, які пересуваються на шасі колісних вантажівок.

Про це повідомило видання The New York Times з посиланням на американських посадовців, інформує «Європейська правда», пише Dailylviv.com.

Адміністрація президента США Джо Байдена схвалила відправлення в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності, що може значно допомогти Україні у захисті своєї території на Донбасі. 

Про передання зброї, найімовірніше, буде оголошено наступного тижня, - сказав чиновник на умовах анонімності. Озброєння включатиме мобільні ракетні установки, які можуть стріляти набагато далі, ніж пускові установки, які зараз використовує Україна, - йдеться у виданні.

Хоча офіційні особи не надали подробиць про те, які саме типи ракет нададуть Сполучені Штати, Пентагон найчастіше використовує M31 GMLRS (Gueded Multiple Launch Rocket System). Це - високоточна зброя з супутниковим наведенням, яка несе приблизно таку ж кількість вибухівки, як і 500-фунтова авіабомба.

Також США планують включити до наступного пакету озброєнь для України реактивні системи залпового вогню HIMARS, які пересуваються на шасі колісних вантажівок.

США надають Україні важку артилерію: гаубиці і боєприпаси

Ракети Harpoon звільнять Чорне море від російських кораблів, а гаубиці - суходіл

Великобританія подбає в Україні і про зброю, і про зерно

Велика Британія запропонувала Україні створити альтернативний від ЄС союз - ЗМІ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів