Путін пообіцяв Моді закінчити війну в Україні якнайшвидше

22:55 16 вересня 2022 р.

Фото до новини

Китай та Індія «тиснуть» на путіна, щоби він припинив війну - держсекретар США Блінкен.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п’ятницю, 16 вересня, що президент росії після переговорів із прем’єр-міністром Індії Норендрою Моді та лідером Китаю Сі Цзіньпіном «перебуває під тиском», щоби припинити конфлікт в Україні. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Я вірю, що те, що ми чуємо від Китаю та Індії, відображає світову стурбованість щодо наслідків російської агресії проти України не лише з точки зору української нації», — сказав очільник американської дипломатії, підкресливши, що «це посилює тиск на Росію, щоб вона припинила агресію».

Таким чином Блінкен апелював до зустрічі путіна з Норендрою Моді та Сі Цзіньпіном в узбецькому Самарканді на саміті Шанхайської організації співробітництва.

«Це не час для війни», — сказав Моді путіну, підкресливши важливість «демократії, дипломатії та діалогу». «Я знаю твою позицію щодо конфлікту в Україні, твої побоювання (...) Ми зробимо все, щоб усе якнайшвидше закінчилося", - сказав путін.

Своєю чергою Сі Цзіньпін під час виступу в Самарканді сказав, що «людство перебуває на роздоріжжі й має протистояти безпрецедентним викликам».

«Ми повинні спільно протистояти втручанню у внутрішні справи інших країн під будь-яким приводом і твердо тримати в своїх руках наше майбутнє й долю наших країн», - сказав китайський лідер.

Путін, зі свого боку, заявив журналістам, що його зустріч із Сі Цзіньпіном у четвер була «нормальною». Однак, як пише AFP, путін подякував китайському лідеру за його «зважену позицію» щодо вторгнення Москви в Україну і пообіцяв йому «пояснення», щоби розвіяти його «побоювання».

Путін хоче змінити маршрут вивезення зерна з України. Буде радитись з Ердоганом

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

Путіна отруять, підірвуть або застрелять - ексагент DGSE

Гітлер і Путін: однакові війни нацистів і рашистів (відео)

Війна в Україні може тривати два роки: Путін готується до затяжної

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів