Війна в Україні може тривати два роки: Путін готується до затяжної

19:26 10 травня 2022 р.

Фото до новини

Розвідка США вважає, що президент росії владімір путін готується до затяжної війни в Україні, щоб досягти цілей за межами Донецької і Луганської областей.

Про це заявила директор національної розвідки США Авріл Хейнс під час виступу у комітеті Сенату зі збройних сил, інформує The Guardian, пише Dailylviv.com.

«За нашими оцінками, президент путін готується до затяжного конфлікту в Україні, під час якого він все ще має намір досягти цілей за межами Донбасу. За нашими оцінками, стратегічні цілі путіна, ймовірно, не змінилися, припускаємо, що він вважає ухвалене наприкінці березня рішення переорієнтувати російські сили на Донбас лише тимчасовим зрушенням», – сказала Авріл Хейнс.

За її словами, короткострокові військові цілі путіна полягають у тому, щоб захопити Донецьку і Луганську області, а також буферну зону навколо них та оточити українські сили в цій частині країни, щоб зміцнити контроль над сухопутним коридором у Крим і утримати Херсонську область.

Розвідка США також бачить ознаки того, що путін хоче продовжити сухопутний міст до Придністров'я.

«Хоча російські сили можуть досягти більшості з цих короткострокових цілей у найближчі місяці, ми вважаємо, що вони не зможуть розширити контроль над сухопутним мостом, який простягається до Придністров'я і включає Одесу, без початку будь-якої форми мобілізації і стає все більш малоймовірним, що вони зможуть встановити контроль над обома областями (Донецькою і Луганською) та бажаною буферною зоною найближчими тижнями», – заявила Авріл Хейнс.

За даними розвідки США, росія до середини травня може остаточно анексувати територію ОРДЛО. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану Херсонську область України.

Про три очевидні сценарії майбутнього розвитку війни в Україні в інтерв'ю телеканалу CNN розповів колишній голова Командування спеціальних операцій США у Європі, генерал-майор у відставці Майк Репас.

«Три очевидні сценарії: росія перемагає на полі бою, Україна перемагає на полі бою чи патова ситуація. Два із трьох сценаріїв означають перемогу росії. У патовій ситуації росія просто заявить про свою перемогу за фактом на місцях і продовжить свою окупацію території України на невизначений термін. Це не дало б росії повну перемогу, але вона контролюватиме значну територію», – сказав Репас.

Генерал зазначив, що росія зараз просувається як на півночі, так і на півдні України. «Вона намагається зафіксувати оборонні сили на сході та оточити українських захисників, а потім розгромити їх на півдні. Росіяни також хочуть оточити Миколаїв, знищити його оборону, а згодом піти на Одесу. Вони не можуть дістатися Одеси, поки не захоплять або знищать сили навколо Миколаєва», – розповів Майк Репас.

Американський генерал також вважає, що війна в Україні триватиме щонайменше два роки: «Це буде болісна, болісна війна, якщо вона триватиме більше року, а я думаю, що вона триватиме принаймні два роки».

Росіяни спробують зробити останній ривок в Україні, - радник міністра

Наступ українських ЗС на Харківщині: звільнено ще 4 населені пункти

Білорусь розгортає сили спецоперацій на кордоні з Україною

Росія починає воювати з усіма країнами ЄС і НАТО: нова інформполітика ерефії

Міністерка закордонних справ Німеччини перебуває з візитом в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів