Путіна отруять, підірвуть або застрелять - ексагент DGSE

20:16 21 березня 2022 р.

Фото до новини

Тема можливого замаху на Путіна може бути на столі кожної розвідувальної агенції, вважає колишній французький оперативник.

За повідомленнями західних ЗМІ, Путін у лютому замінив близько 1000 особистих співробітників через побоювання, що вони його отруять. Серед звільнених були охоронці, кухарі, пральні та секретарі. Про це, зокрема, пише The Daily Beast з посиланням на джерело у західних розвідслужбах, а також у російському уряді.

Колишній оперативник Головного управління зовнішньої безпеки Франції DGSE сказав The Daily Beast, що тема можливого замаху на Путіна «є на столі кожної розвідувальної агенції».

Видання нагадує, пише Dailylviv.com, що сенатор США від Південної Кароліни Ліндсі Грем навіть закликав до вбивства Путіна, що викликало критику з боку колег - законодавців-республіканців.

"Єдиний спосіб закінчити це - це щоб хтось у Росії прибрав цього хлопця, - написав Грем у Твіттері раніше у березні. - Ви надасте своїй країні — і світові — велику послугу».

Про це ж заявляв і сенатор-республіканець від Флориди Марко Рубіо, наголосивши при цьому, що висловлює свою особисту точку зору.

Французький оперативник сказав The Daily Beast, що якщо замах на Путіна і відбудеться, це не буде справою якогось іноземного уряду.

"Спроба буде здійснена всередині Кремля, - сказав він. - Російські спецслужби, ймовірно, єдині, хто використовує отрути для вбивства людей".

Він нагадав, що критика Кремля Олексія Навального було отруєно радянською нервово-паралітичною речовиною «Новичок» у Сибіру, ​​у серпні 2020 року. Наказ про замах на Навального дав Путін.

Можна привести багато імен жертв отруєння - від перебіжчика з КДБ Миколи Хохлова, отруєного у 1957 році (кава з домішкою талію), до замаху у 2004 році на кандидата в президенти України Віктора Ющенка (вечеря, приправлена ​​діоксином).

Путін віддає перевагу отрутам для усунення своїх супротивників і конкурентів. Олександра Литвиненка було вбито за допомогою полонію-210 у 2006 році, а за допомогою «Новичка» у 2018 році росіяни намагалися вбити колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку в Англії.

Видання нагадує, що отрути також використовували у царській Росії. Так, повернувшись на батьківщину, князь Фелікс Юсупов у 1916 році вбив ченця Григорія Распутіна ціаністим калієм і кількома кулями в голову.

Після отруєння Навального, прессекретар Кремля Пєсков намагався дезавуювати звинувачення на адресу Путіна, заявивши, що «у багатьох країнах люди помирають від отруєння»,

"Все правильно, - говорить агент DGSE, - але ніхто не робить це ліпше, ніж росіяни".

Проте отруїти Путіна буде непростим завданням. За словами джерела, що працює у вищих ешелонах російського міністерства, Путін у лютому звільнив близько 1000 осіб — від кухарів до пралень, секретарів та охоронців, які задовольняли його повсякденні особисті та професійні потреби, і замінив їх новими працівниками.

"Путін, звичайно, знає, що за ним йдуть, - говорить француз. - Убити Путіна - непросте завдання, але Путін знає, що це можна зробити, і це гарантовано його лякає".

«Важливо знати розклад об'єкту. Вбивці збирають інформацію. Визначають звички… Сумніваюсь, що Путін далеко поїде машиною. Немає такої бронетехніки, яка б витримала кілька тонн вибухівки, закопаної на дорозі", - каже співрозмовник видання.

Колишній агент з планування «чорних операцій» DGSE вважає, що будь-який удар по Путіну, швидше за все, виходитиме від його найближчого оточення. Як ініціатор може бути використаний хтось за межами периметру безпеки. 

"Це буде дорога робота, - вважає колишній агент DGSE. - З власного досвіду можу посперечатися, що актив уже є. Завжди є".

Отруєння, раптова хвороба, нещасний випадок: російська еліта розглядає можливість відсторонення Путіна

Миротворча місія НАТО має зупинити Путіна

Путіна можуть усунути від влади ключові люди в Кремлі, – екскерівник МЗС Росії

Путіна за злочини в Україні повинен судити спеціальний міжнародний трибунал, - петиція

Путін дав 5 мільярдів доларів на п'яту колону в Україні: кому

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів