Російський опозиціонер Навальний може померти будь-якої миті: Путін не реагує

16:34 17 квітня 2021 р.

Фото до новини

Про це забили тривогу сьогодні лікарі. За результатами біохімічного аналізу рівень калію у крові Навального - 7,1 ммоль/л, зростання креатиніну більше, ніж на 50%, сечова кислота - 800 ммоль/л.

Понад 70 письменників, художників і вчених написали листа Владіміру Путіну з проханням допустити до Алєкcєя Навального лікарів. Лист опубліковано у французькій газеті Le Monde, пише Dailylviv. Цього листа опублікували й інші провідні видання Європи, в тому числі Der Spiegel.

Звернення підписали, в тому числі, Джоан Роулінг, Бенедикт Камбербетч, Стівен Фрай, Джуд Лоу, Том Йорк і Джей Джей Абрамс. Серед тих, хто підписався, також п'ять лауреатів Нобелівської премії з літератури: Світлана Алєксієвич, Джон Максвелл Кутзеє, Луїза Глюк, Герта Мюллер і Орхан Памук.

«Ми звертаємося до вас, пане президенте, з тим, щоб Навальний негайно отримав компетентну медичну консультацію та лікування,  якого він терміново потребує і на яке він має право, як і будь-який громадянин Росії. Як обраний гарант закону, ви повинні забезпечити його дотримання », - йдеться в листі.

Також автори листа вказали, що у Навального є клінічні ознаки важкого неврологічного розладу і через відсутність медичної допомоги він був змушений оголосити голодування.

Політик Алєксєй Навальний перебуває у виправній колонії №2 у Покрові Владімірської області після того, як суд замінив його умовний термін на реальний у справі «Ів Роше». Наприкінці березня він повідомив про болі в спині і ногах. МРТ показало, що у політика дві грижі.

31 березня Навальний оголосив голодування через недопуск до нього цивільного лікаря. Адміністрація колонії пригрозила йому примусовим годуванням.

16 квітня лікарі Навального написали листа голові ФСВП і попросили допустити їх до огляду. За їхніми словами, стан політика «наближається до критичного. Про це є кілька повідомлень соратників Навального і лікарів у Твітері. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів