Путіна за злочини в Україні повинен судити спеціальний міжнародний трибунал, - петиція

18:47 19 березня 2022 р.

Фото до новини

Наразі під петицією в інтернеті , авторами якої стали 140 людей, зібрано майже 800 тисяч підписів. Документ відкритий для підписання людям з усього світу.

Колишні прем'єр-міністри Великобританії Гордон Браун та сер Джон Мейджор, а також інші британські політики, юристи, науковці та громадські діячі наполягають на створенні нового міжнародного трибуналу для розслідування дій президента Росії Владіміра Путіна та його оточення, пов'язаних із російським озброєним вторгненням в Україну. Про це повідомила російська служба Радіо Свобода, пише Dailylviv.com.

Авторами петиції про створення міжнародного судового органу на зразок Нюрнберзького трибуналу, створеного державами-переможницями після Другої світової війни для суду над нацистськими військовими злочинцями, стали 140 людей. Наразі під петицією в інтернеті зібрано майже 800 тисяч підписів, документ від 14 березня 2022 року відкритий для підписання людям з усього світу. 

Міжнародний кримінальний суд зараз уже веде розслідування проти Путіна за підозрою у військових злочинах в Україні, однак його можливості, як зазначає Бі-бі-сі, обмежені: притягти будь-кого до відповідальності буде неможливо без санкції Ради безпеки ООН, а Москва, напевно, накладе вето на будь-яку подібну резолюцію.

Як міг би функціонувати суд, який пропонують створити британські політики, поки що неясно. Нюрнберзький трибунал було створено після беззастережної капітуляції Німеччини за умов окупації союзниками її території.

Раніше цього тижня президент США Джо Байден назвав Путіна військовим злочинцем. Гордон Браун погодився з цією оцінкою, зазначивши, що Росія, судячи з усього, невибірково бомбардує в Україні цивільних осіб, що є військовим злочином. В Україні за три тижні бойових дій зруйновано велику кількість житлових будинків та інших цивільних об'єктів, загинули сотні мирних жителів. При цьому Міноборони Росії стверджує, що завдає ударів лише по військових об'єктах, а українських військових звинувачує в тому, що вони використовують мирних жителів як "живий щит".

Заклик України створити новий трибунал у Нюрнберзькому стилі , щоб притягнути Путіна та його оточення до особистої відповідальності за міжнародний злочин агресії, набирає обертів, повідомляє міжнародне співтовариство AVAAZ, яке проводить кампанії задля впливу на політиків. Додамо мільйон голосів, щоб судити Путіна, і Avaaz працюватиме з відомими міжнародними юристами, щоб донести наш заклик до всіх ключових урядів. Кожен голос має значення – увійдіть в один клік і поділіться з усіма!

Дорогі друзі, поки перелякані матері та діти втікають від бомб і куль, Путін здійснює «найвищий міжнародний злочин» — агресію — на наших очах. Є потужний спосіб притягнути його до відповідальності: новий трибунал у Нюрнберзькому стилі, щоб притягнути його до відповідальності за цей огидний вчинок.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає світ створити цей новий спецсуд, і підтримка швидко зростає. Масова підтримка громадськості надала б цій ідеї непереборного імпульсу, і це послало б Путіну та його оточення потужне повідомлення – світ буде притягувати їх до відповідальності.

Цей новий суд є ключовим для захисту не лише України, але й усього світу від нападу, який був незаконним з моменту його початку. Приєднайтеся до глобального заклику переслідувати злочин Путіна в новому трибуналі в стилі Нюрнберга одним клацанням миші – і Avaaz працюватиме безпосередньо з відомими експертами, щоб досягти цього.

До світових лідерів:

Як громадяни з усього світу, ми терміново закликаємо вас притягнути Путіна та його спільників до особистої відповідальності за їхнє незаконне вторгнення в Україну шляхом створення нового Спеціального трибуналу для покарання за злочин агресії. Ми також закликаємо вас повністю підтримати окреме розслідування Міжнародного кримінального суду щодо ймовірних воєнних злочинів і злочинів проти людства в Україні. Без такої відповідальності ніколи не буде миру – ми розраховуємо на вас.

Потенційні військові злочини, такі як бомбардування дитячих садків, житлових будинків та міських площ, уже розслідуються. Ці зусилля потребують нашої щирої підтримки, але ми занадто добре знаємо, що це буде складним і тривалим, і, що найважливіше, ці прокурори наразі не мають повноважень розглянути злочин агресії.

Це великий розрив, але ми можемо допомогти його закрити. Путін і його ближні можуть бути притягнуті до особистої відповідальності за цей злочин — розгортання незаконної війни проти мирного сусіда — просто зараз, якщо у світу є бажання створити новий суд для переслідування його. Нацистські лідери зустріли справедливість у такому суді.

Приєднуйтесь одним клацанням миші та поділіться закликом створити новий трибунал у Нюрнберзькому стилі для переслідування Путіна та його наближених!

Не залишмо каменя на камені, притягуючи винних у жахах війни до відповідальності. Єдність України непорушна – її будівлі можуть бути розбиті дощенту, але не дух її народу. Тепер вони кличуть на нашу допомогу. Ми зобов’язані їм і всьому світу сказати «ніколи більше» злочинам проти миру – зробімо це!

Світ зібрав уже 800 тис підписів під петицією за новий Нюрнберг над Путіним. Потрібно ще 200

Росія не виконує рішення Міжнародного Суду ООН про припинення війни в Україні

Президент затвердив делегацію юристів, яка поїде в Гаагу на суд Путіна

Прокурор у Гаазі кваліфікує дії Росії як воєнні злочини і злочини проти людства

Пишіть у Гаагу про військові злочини російських окупантів проти цивільного населення: будь-якою мовою

Російські окупанти почали вчиняти злочини проти людяності, - міністр оборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів